Moniz Lengyelországban vállalt munkát

2014. March 29. Saturday in Egyéb, Hírek

Nem sokáig maradt kispad nélkül Ricardo Moniz, a Ferencváros egykori szakvezetője. A lengyel Lechia Gdansk nevezte ki vezetőedzővé.
Ricardo Moniz

Moniz a felsőházba vezetné új csapatát.

A holland szakember a Hamburg, és a Salzburg után harmadszor a magyar együttesnél vállalt vezetőedzői munkát, 2012 augusztusától 2013. december 1-jéig volt a zöld-fehérek trénere, de végül a sorozatos kudarcok miatt menesztették.

Monizt januárban hírbe hozták az ukrán PFK Szevasztopol együttesével, az akkor a bajnokság 12. helyén álló újonccal azonban végül nem tudott megállapodni az anyagi kérdésekben.

Nem úgy a lengyel első osztályban szereplő Lechia Gdansk csapatával, amellyel rövid tárgyalás után megegyezett, és március 27-én két évre alá is írt. A tavalyi szezonban nyolcadik helyen zárt együttes a nyáron váltott edzőt, és Boguslaw Kaczmarek helyére az a Michal Probierz érkezett, aki 2010-ben Lengyel Kupát, és lengyel Szuperkupát nyert a Jagiellonia Bialystok csapatával, az év edzőjének választották, azóta azonban nem találta a helyét. Az elmúlt három évben dolgozott az LKS Lódz, a görög Arisz Szaloniki, a Wisla Kraków és a GKS Belchatów együttesénél, és bár Gdanskban is hosszú távra tervezett (2013 júniusában 2 plusz 1 éves szerződést kötött), az eredmények nem jöttek.

A Lechia 27 forduló után nyolc győzelemmel, tíz döntetlennel és kilenc vereséggel a 10. helyen áll, a hét végén pedig a 12. helyezett Piast Gliwicét fogadja. A hazaiak győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a vendégek sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

“Nem vagyok könnyű helyzetben, mert három mérkőzésem van arra, hogy a csapatot a legjobb nyolc közé, azaz a felsőházi rájátszásba juttassam” – nyilatkozta Moniz.

A Gdansk sorsolása kedvező, a nyolcadik helytől hárompontnyira lévő együttes csak mögötte lévővel találkozik, a Piast Gliwice után a Zaglębie Lubin és a Slask Wroclaw lesz az ellenfél. “Volt időm gondolkodni, de úgy döntöttem, hogy ez igazi kihívás. Egy dolog fontos a számomra: támadófutballt kell játszanunk, erre a stílusra fogok törekedni.”

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply