Meggyőző rajtra készül Tunézia

2015. January 18. Sunday in Egyéb, Hírek

Problémái ellenére is magabiztos rajtban reménykedik Tunézia labdarúgó válogatottja az Afrika Kupa B-csoportjának nyitófordulójában a Zöld-foki Köztársaság ellen.

Generic

Egy héttel a torna kezdete előtt Tunézia felkészülési mérkőzést játszott Algériával. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult a – világranglista alapján – kontinens két legjobb válogatottja között, viszont a “karthágói sasok” két csatárukat is elveszítették sérülés miatt: Szaber Kalifát és Fakredin Ben Juszefet.

Az egyenlítői-guineai torna helyszínén ráadásul a tunéziaiak nem részesültek a legjobb fogadtatásban, a szállodában kisebb gondjaik akadtak, ami ugyancsak megzavarta a játékosok összpontosítását, legalábbis Georges Leekens szövetségi kapitány szerint.

“Amióta megérkeztünk a hotelba, néhány igen érdekes dolog történt velünk, ami a koncentrálásban egyáltalán nem segít” – mondta a belga szakember. “Egy ilyen fontos torna előtt minden apróság felbőszítheti a labdarúgókat. Ennek ellenére tudjuk, hogy mi a célunk a tornán. Elkezdtünk egy folyamatot, melyet szeretnénk tovább építeni, és ezt a keret összes tagja tudomásul vette.”

Vabi Kazri, a francia Bordeaux légiósa kiválóan játszott a selejtezők során, így most rá vár a feladat, hogy szállítsa a tunéziaiak számára a gólokat.

Két évvel ezelőtt a zöld-fokiak egészen a negyeddöntőig meneteltek, és Rui Aguas szövetségi kapitány úgy véli, ezt az eredményt idén képesek lehetnek megismételni.

“Csoportellenfeleink jobbak és erősebbek nálunk, de mi a legjobbunkat akarjuk nyújtani, hiszen az a célunk, hogy továbbjussunk a kvartettből” – mondta a portugál Aguas.

Tunézia és a Zöld-foki szigetek mellett Zambia és a Kongói Demokratikus Köztársaság alkotja még a B-csoportot.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply