Medel állíthatja meg Neymart

2014. June 27. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Gary Medel
Brazília csoportból való továbbjutása után Chilével kerül szembe a nyolcaddöntőben. Neymarnak és társainak nem lesz könnyű dolga a chilei hátvédsor ellen.

 

A chileiek első számú védőjét, Gary Medelt hazájában “Pitbull” néven ismerik, mivel testét, mint sok egyéb chilei játékosét, tetoválások fedik, köztük az egyik egy pitbull terrier a bal vállán. A bekk nagy tiszteletnek örvend, kompromisszumok nélküli játéka miatt a védelemben és a középpályán is számíthat rá a szakvezetés. Medel vitathatatlanul Chile legjobb védője, maga mögött hagyva fiatalkori fegyelmezetlenségeit, melyek számolatlanul gyűjtötte be a piros lapokat.

A chilei csoportmérkőzéseken már bizonyított a védőjátékos, Spanyolország ellen Diego Costa nem tudott kibontakozni mellette a 2-0 dél-amerikai győzelemmel végződött találkozón, játéka a brazilok ellen ismét kulcs lehet a bravúr eredmény eléréséhez.

Medel 2007-ben robbant be a köztudatba, mikor a 2007-es U20-as világbajnokságon vett részt Kanadában, csapata pedig bronzérmet szerzett. A következő évben vb-selejtezőn is debütált, mindkét gólt ő szerezte Bolívia elleni 2-0-s győzelem alkalmával.

“Ez a csapat sokkal érettebb, de én még inkább, az utóbbi évben egyáltalán nem kaptam piros lapot sem” – mondta a 26 éves Medel, aki Santiago egyik legkeményebb városrészén nőtt fel, ahol az egyetlen kiutat a labdarúgás jelentette a fiatalok számára.

A chilei csapat szombaton lép pályára Brazília ellen, a vb házigazdájának győzelmére 1.57 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a chilei diadalra 6.25 a szorzó.

A 2010-es dél-afrikai világbajnokságon ugyanebben a szakaszában találkozott a két gárda, akkor a brazilok bizonyultak jobbnak, és magabiztos 3-0-s eredménnyel búcsúztatták ellenfelüket.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply