McCormack visszavezetné a Leedset az élvonalba

2014. February 6. Thursday in Angol Championship, Hírek

Az angol Championshipben szereplő Leeds United csatára, Ross McCormack szerint a következő három évben a klubnak meglesz az esélye arra, hogy ismét az élvonalban (Premier League) szerepeljen.

Brian McDermott

Az elmúlt tíz évben szinte csak szenvedett a Leeds, amely 2001-ben még a Bajnokok Ligájában szerepelt. Azóta az együttes az alsóbb osztályokat is megjárta, néhány esztendeje azonban masszív szereplője a Championshipnek. A klub anyagi helyzete azonban még továbbra sem pompás, és jelenleg sem tudni, érkezik-e az olasz befektető, aki néhány napja eladta a Cagliarit.

A nem túl fényes körülmények miatt a csapat gólvágója, McCormack távozni szeretett volna, és január 31-én az élvonalbeli Cardiff City végül be is jelentkezett érte, a skót csatár végül azonban maradt. Ha már így alakult a helyzet, akkor a 27 éves játékos szeretne a Leeds Uniteddel visszakerülni a legjobbak közé.

“Még ha azt is mondtam, hogy menni akarok, most nem tudnék, mert a piac már zárva van” – mondta McCormack a The Daily Mailnek. “Azonban ez most nincs is terítéken. Továbbra is élő szerződésem van az egyesülettel három és fél évig, és hiszem, hogy ez idő alatt sikerül feljutnunk a Premier League-be. Ha nagyon akartam volna, biztos, hogy kiharcolhattam volna a távozásom, de ez nem feltétlen volt opció. Imádok ennél a klubnál játszani, főleg így, hogy a csapatkapitányi karszalagot is megkaptam.”

Decemberben a Leeds még arról álmodhatott, hogy sikerül az első hatban végeznie, így esélye nyílik arra, hogy kiharcolja a feljutást. Az utóbbi hetekben viszont visszaesett a csapat formája, legutóbbi meccsét azonban 5-1-re megnyerte a gárda a rivális Huddersfield ellen. McCormack azon a találkozón mesterhármast szerzett, összesen pedig már 21 találata van.

A Leeds szombaton a Yeovil Town vendége lesz. A hazaiak sikerére 3.25 az odds, míg a döntetlent 3.30, a vendégek győzelmét pedig 2.20 szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply