A Lyon lesz a PSG ellenfele a döntőben

2014. February 7. Friday in Egyéb, Hírek

Clement Grenier

A Paris Saint-Germain után az Olympique Lyon jutott a francia Ligakupa áprilisi döntőjébe. Az OL vezetőedzője, Remi Garde szerint nekik semmi veszítenivalójuk nem lesz azon az összecsapáson.

Alexandre Lacazette és Bafetimbi Gomis góljainak köszönhetően a Lyon hamar kétgólos előnybe került a szerényebb játékoskerettel renelkező Troyes ellen hazai pályán. A vendégek azonban nem adták fel, a 35. percben szépíteni tudtak. Viszont a folytatásban már nem változott az állás, így a Lyon jutott az április 18-ai fináléba, ahol majd a PSG lesz az ellenfele.

Garde nem igazán aggódik a döntő miatt, hiszen tisztában van azzal, hogy a párizsiak sokkal jobb kerettel rendelkeznek, így ők számítanak majd az esélyeseknek. Ez azt is jelenti, a nyomás rajtuk lesz – a Lyon pedig felszabadultak játszhat.

“Bármi mást csinálnék inkább, mint a Stade de France-ban ismét vereséget szenvedjek” – utalt Garde arra, hogy 2012-ben az Olympique Marseille 1-0-ra nyert együttese ellen a Ligakupa döntőjében. “Ez egyszer már megtörtént velünk, igen rossz érzés is volt. Ugyanakkor, ha elkerüljük az akkor elkövetett hibáinkat, ezúttal nem veszíthetünk. Nem mi vagyunk a favoritok, de semmi veszítenivalónk nem lesz.”

A döntő előtt pontosan egy héttel a Lyon majd a PSG látja vendégül bajnoki mérkőzésen – párizsban a hazaiak nyertek 4-0-ra.

Most hétvégén, pontosabban vasárnap az OL a Nantes otthonába utazik, hogy kijavítsa előző fordulóbeli botlását a Rennes ellen, amikor is 2-0-s vereséget szenvedett idegenben. A hétszeres bajnok mindössze egy ponttal előzi meg a tabellán nyolcadik Nantes-ot, de ezúttal muszáj nyernie, ha a folytatásban is versenyben akar maradni az európai kupaindulást jelentő helyekért.

A Nantes vasárnapi győzelmére 3.25 az odds, míg a döntetlenre 3.00, a vendégek sikerére a szorzó pedig 2.37.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply