Martinez: Futballtörténelmet írhatunk

2014. February 7. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Javi Martinez

Javi Martinez, a német Bundesligában szereplő Bayern München játékosa szerint klubcsapata képes lehet arra, hogy történelmet írjon: ehhez az egyesületnek meg kell védenie 2013-ban szerzett címeit.

A bajorok a német bajnokság, a Német Kupa, a Bajnokok Ligája, és az európai Szuperkupa mellett a klubvilágbajnokságot is megnyerték az elmúlt évben, ezzel pedig joggal vívták a “világ legjobb csapata” jelzőt. Idén arra készül a Bayern, hogy ismét mindent megnyerjen, Martinez szerint pedig erre képes is lehet az együttes, hiszen mindene megvan hozzá.

Amikor a Sport Bild riportere azt kérdezte, megismételheti-e magát a történelem, a 25 éves középpályás a következőket mondta: “Igen, azt hiszem, ez a csapat képes lehet rá. Megvan a minőség az együttesben ahhoz, hogy elérje ezt a mérföldkövet a labdarúgás történetében. Mindenki aggódik amiatt, mennyi időt is tölthet a pályán. Ez az, ami arra ösztönöz minket, hogy minél jobbak legyünk, minél több mindent nyerjünk meg. Senki nem tudja, mi fog történni.”

Pep Guardiola, a Bayern vezetőedzője nem csak védekező középpályásként számít a spanyolra, a védelemben is szokta játszatni. Martinez elmondta, ő sokkal jobban érzi magát a középpályán, hiszen az említett pozícióban kényelmesebben mozog.

A müncheniek szombaton a kiesés ellen küzdő, de feltűnően jó formában lévő Nürnberghez látogatnak. A hazaiak győzelmére az odds 11.00, a döntetlenre 7.00, míg a vendégek sikerére 1.20 szorzóval lehet fogadni. Ősszel a bajorok könnyedén nyertek 2-0-ra. A Nürnberg 2007 óta nem tudta két vállra fektetni sokkal esélyesebb ellenfelét, viszont akkor 3-0-ra nyert.

A Bayern idegenben a bajnokságban utoljára még 2012 áprilisában kapott ki a Borussia Dortmund vendégeként.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply