Matuidi szerint Németország esélyesebb

2014. July 4. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Blaise Matuidi
Blaise Matuidi szerencsés, hogy ott lehet a francia válogatottban a vb-negyeddöntőben Németország ellen, és létfontosságú lehet jelenléte a pályán, a Maracana Stadionban pénteken.

 

A 27 éves játékos örülhet, hogy megúszta sárga lappal a nigériai Ogenyi Onazi ellen elkövetett szabálytalanságát – aminek Onazi bokasérülése lett a vége – így pályára léphet a negyeddöntő mérkőzésen. A meccs után a francia középpályás értesült arról, hogy súlyos sérülést okozott, ezért bement a nigériaiak öltözőjébe, hogy elnézést kérjen ellenfelétől.

Matuidira nem jellemző a durvaság, inkább fáradhatatlanságáról és nagy teherbírásáról ismert a játékos, aki kihagyhatatlannak tűnik hazája válogatottjából, csakúgy, mint klubcsapatából, a francia bajnok Paris Saint-Germain-ből.

Matuidi gólt is szerzett az 5-2-re végződött Svájc elleni csoportmérkőzésen és nagyszerű hármast alkot a középpályán a Juventus fiatal sztárjával, Paul Pogbával és Yohan Cabaye-jal. A trió határozhatja meg ezután is a csapat dinamikáját, ütemét, és komoly gólveszélyt is jelenthet az ellenfél kapujára.

Legutóbbi meccsén Matuidinek több passza volt, mint bármelyik franciának és a legtöbbet is futotta csapattársai között, nem lehetett észrevenni, hogy 66. mérkőzését játszotta a szezonban.

“Németország a favorit, de csak korábbi eredményei miatt. Bármi megtörténhet egy mérkőzésen” – figyelmeztet Matuidi, aki emlékeztetett arra is, hogy a francia csapat tavaly 2-1-es győzelmet aratott Löw csapata ellen Párizsban.

A francia játékos pár szót szólt a csapatjátékban betöltött szerepéről is: “Az én feladatom az, hogy áttörjem az ellenfél védelmi vonalát. Mindig azt mondják, amikor megkapod a labdát, akkor gyorsabban törj előre. Igyekszem minél többször belépni a játékba, talán ez tesz engem meghatározó játékossá” – mondta a fáradhatatlan labdarúgó.

Franciaország rendes játékidőben elért sikerére 3.10 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a franciák győzelmére 2.55 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply