Kompany szerint Belgium esélyes Argentína ellen is

2014. July 4. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Vincent Kompany
Vincent Kompany, Belgium csapatkapitánya Vincent Kompany szerint jó eséllyel indulnak harcba Argentína ellen a vb-negyeddöntőben.

 

A hátvéd véleménye, hogy csapata sikerrel veheti az akadályt a dél-amerikai válogatott ellen, amiben egyetért a belgák edzője Marc Wilmots is. A tréner állítja, Messiéknél “hiányzik egyensúly”.

A Manchester City védője, aki egy kisebb sérülést is összeszedett az USA elleni, hatalmas csatában megvívott, 2-1-es győzelemmel végződött nyolcaddöntőben, kifejtette, hogy az ellenfelek miatt nem brillírozott eddig a csapat.
Az Egyesült Államok azonban sokkal nyitottabb játékot játszott, és mindkét együttesnek volt esélye a diadalra.

Kompany ezzel kapcsolatban elmondta, örülne, ha az argentinok felvállalnák a nyílt játékot.

“Ha Argentína úgy dönt, hogy játszani fogja megszokott támadójátékát, akkor nagyon jó esélyünk van ellenük. Jó mérkőzéshez két csapat kell. Az amerikaiak is támadni akartak, ennél többet nem is kívánhattunk volna. A kettőn áll a vásár, és ők ugyanazt szerették volna, amit mi”.

Wilmots örült, hogy a vb elején nem számítottak favoritnak, leendő ellenfelében viszont meglátta a gyenge pontot:

“Tudom, hogy Argentína három középső védővel fog játszani, de nincs meg a kellő egyensúly a csapatukban. Nem baj, ha nem mi vagyunk az esélyesek, de nyerni akarunk, azt akarjuk, hogy kitartson a lendületünk végig. Nagyon jól akarunk teljesíteni az erős csapatok ellen is, igaz, ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.”

Az Everton csatára, Romelu Lukaku boldogan nyilatkozott, miután komoly érdemei voltak az Amerika elleni mérkőzésen:

“Majdnem sírtam a gólom után, ez volt életem eddigi legszebb pillanata. Gyerekkorom óta arra készültem, hogy gólt szerezzek a vb-n” – fogalmazott a csatár, aki alighanem még jobban örülne, ha az argentinok ellen is döntő gól fűződne a nevéhez.

Az argentinok rendes játékidőben elért győzelmére 2.20 az odds, a döntetlenre 3.30, a belgák 90 perc alatt kiharcolt továbbjutására 3.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply