Kalmár Zsolt a Red Bull Leipzighez kerülhet

2014. July 4. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Régóta hallani, hogy a Győri ETO 18 éves játékosáért, Kalmár Zsoltért komoly külföldi ajánlat érkezett, amit valószínűleg hamarosan el is fogad a nyugat-magyarországi klub.
Mészöly Géza

Kalmár tagja Mészöly Géza U19-es válogatottjának is.

Kalmárt kezdetben a Lipcse testvércsapata, a Salzburg figyelte, játékát többször is megnézték az osztrák klub megfigyelői mind az NB I-es mérkőzéseken, mind az U19-es és a felnőtt-válogatott összecsapásain. A Red Bull cég tulajdonosa több labdarúgóklubnak is, közülük a lipcseiek szerződtethetik a játékost. A hírek szerint elégedettek voltak a fiatal tehetség eddig látott játékával, és ajánlatot is tettek érte.

A háromszoros felnőtt válogatott játékos a hírek szerint 1 millió euróért válthat klubot, és csatlakozhat a Bundesliga 2-be frissen feljutott alakulathoz, melyben nem ő lesz az első magyar. A stábot Bódog Tamás, korábbi válogatott labdarúgó erősíti, míg a tartalékcsapat tagja a Hoffenheimből odakerült szintén 18 éves Szántó Gergő is.

Kalmár jó helyre kerülhet, a csapat hazai mérkőzésein rendszerint 16.000 néző foglal helyet a lelátón – ez Németországban is elismerésre méltó egy tavaly még harmadosztályú klubnál – és nem titkolt cél Lipcsében, hogy a Hoffenheim mintájára akár két éven belül két osztályt lépjenek előre, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bejussanak az elkövetkező szezonok valamelyikében.

Kalmár viszont nem ezért fog hiányozni a győriek CFR Cluj elleni felkészülési mérkőzéséről, hanem mert az U19-es válogatottal készül a hazai rendezésű Európa-bajnokságra Telkiben, éppen ugyanott, ahol a kolozsvári vasutasok is edzőtáboroznak.

Az ETO sikerére 3.20 az odds, a döntetlenre 3.60, míg az erdélyi csapat sikerének szorzója 1.90.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply