Mandanda játéka kérdéses a vébén

2014. May 18. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Steve Mandanda
Bár a súlyosabb gerincsérülést megúszta, kétséges, hogy ott lehet-e a nyári, brazíliai labdarúgó-világbajnokságon Steve Mandanda, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának kapusa.

 

A 29 éves játékos a szombati, Guingamp elleni bajnokin ütközött Mustapha Yatabarével, a vendégek csatára olyan szerencsétlenül találta el térdével a kapus nyakát, hogy azonnal le kellett cserélni. A kórházban kiderült, hogy Mandanda csigolyarepedést szenvedett, de a komoly szerencsétlenséget elkerülte.

Az Andre Ayew góljával 1-0-s hazai győzelemmel véget ért mérkőzés után Christophe Baudot, a Marseille orvosa megnyugtatta a szurkolókat, hogy Mandanda fel fog épülni, az ütközés következtében ugyanis elkerülte a súlyos idegrendszeri károsodást.

“Steve első nyakcsigolyája elrepedt, de nyakmerevítővel már elhagyhatta a kórházat. Hétfőn további konzultációra lesz szükség egy gerincspecialistával, ezt követően mondhatunk bármit is a világbajnoki szereplést illetően. Ha nincs neurológiai rendellenesség, akkor nem kell aggódni az egészsége miatt, viszont a gerincsérülés lehetséges, hogy akadályozza abban, hogy kapusként helyt álljon” – nyilatkozta.

A kongói születésű játékos egyike azon három kapusnak, akiket Didier Deschamps szövetségi kapitány nevezett a bő, harmincas keretbe.

Amíg várhatóan a Tottenhamben védő Hugo Lloris lesz az első számú választás a vébén, addig a francia sajtó úgy gondolja, hogy a szezonban nyolc bajnokin egy gólt sem kapott Mandanda lenne a tartalék, és megelőzné a Bastia hálóőrét, Mickael Landreau-t a rangsorban. Amennyiben Mandanda sérülése nem jön rendbe, úgy a Saint-Etienne-ben védő Stephane Ruffier kaphat meghívást Deschamps kapitánytól.

A francia csapat első felkészülési mérkőzését május 27-ém Norvégia ellen játssza, majd június elején összeméri erejét Paraguay és Jamaica legjobbjaival is. Az első világbajnoki mérkőzésén június 15-én Honduras ellen lép pályára, a franciák sikerére 1.25 az odds, a döntetlenre 5.25, míg a közép-amerikai válogatott sikerére 13.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply