Fabianski kupagyőzelemmel búcsúzik

2014. May 18. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Miután kilenc év után hozzásegítette az Arsenalt első trófeájához (a csapat a szombati FA-kupa döntőjében 3-2-re verte a Hull Cityt), Lukasz Fabianski készen áll arra, hogy a nyáron távozzon a londoni futballcsapattól.

Generic

A lengyel válogatott kapus 2007 óta képtelen volt megszilárdítani helyét a kezdőcsapatban, a szezon során a Premier League-ben mindössze egyszer jutott szóhoz, de az FA-kupában végig lehetőséget kapott Arséne Wenger menedzsertől.

A 29 éves kapust ugyan megtartaná a klub, de ő a legutóbb visszautasította a szerződéshosszabbítási ajánlatot, ennek ellenére nagyon élvezte 78. mérkőzését a klub színeiben.

“Fantasztikus, csodálatos érzés volt a Wembleyben pályára lépni és nyerni. Nem is tudom, hogyan lehetne a legjobban kifejezni az érzelmeimet” – nyilatkozta Fabianski. “Minden bizonnyal ez volt itt az utolsó mérkőzésen, ha így fejezem be a karrierem az Arsenalnál, akkor biztosan ez a legjobb módja.”

A kapus szerint nagy megkönnyebbülés lett úrrá a játékosokon, nemcsak azért, mert 0-2-ről fordítva tudtak nyerni, hanem azért is, mert sikerült megtörni a kilenc éve tartó sikertelenséget. Ez pedig hitet adhat mindenkinek, hogy az Arsenal és a játékosok igenis képesek a nagy teljesítményre.

Lukas Podolski a csapatszellemet és a közönség támogatását méltatta. “Amikor egy csapat kilenc évig nem nyer semmit, akkor az első trófea mindig különleges. Elsősorban a klubnak és a szurkolóknak, akik kilenc éve vártak a csodára, miközben mindenki azt ismételgette, az Arsenal úgysem nyer semmit. Nagy nyomás volt rajtunk, de végül sikerült.”

A 2013-14-es szezonban már csak egy nyitott kérdés van, hogy a Leicester City és a Burnley mellett melyik csapat kerül fel harmadikként a Premier League-be. A playoff döntőjét május 24-én, jövő szombaton rendezik: a Derby County győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a Queens Park Rangers sikerére 3.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply