Döntetlent játszott és ezzel kiesett a Mezőkövesd

2014. May 18. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Eldőlt, hogy a szezon végén búcsúzik az élvonaltól a Mezőkövesd, amely egy utolsó pillanatokban kapott góllal csak 1-1-es döntetlent játszott a harmadik helyre pályázó, vendég Videotonnal a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén, így matematikai esélye sem maradt a bennmaradásra.

 

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Videoton FC 1-1 (1-0)

Mezőkövesd, 1800 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Melczer (47.), illetve Haraszti (91.)
sárga lap: Hegedűs D. (87.), Takács (94.), illetve Caneira (44.), Sándor (66.)

  • Mezőkövesd: Horváth – Hegedűs Cs., Velicky, Fótyik – Búrány, Hegedűs D., Takács, Melczer (Sigér, 87.), Dobos (Szalai, 89.) – Harsányi, Balajti (Olasz, 77.)
  • Videoton FC: Calatayud – Szolnoki (Kovács, 84.), Caneira, Juhász, Stopira – Álvarez (Gyurcsó, 70.), Sándor, Vitor Gomes, Nildo (Haraszti, 58.) – Nikolics, Zé Luis

A Mezőkövesd csak győzelem esetén őrizhette meg a halvány matematikai esélyét a bennmaradásra, míg a Fehérvár a dobogóért van versenyben, így nagy tétje volt a kövesdiek utolsó hazai meccsének.

Az első félidőben sok hibával játszottak a csapatok, kevés helyzetet alakítottak ki.

A szünet után a hazaiak jöttek ki elszántabban, és ez a játékrész elején a vezetést is meghozta számukra, sőt negyedóra alatt még két ziccert is kihagytak. Az utolsó percek azonban a vendégeknek sikerültek jobban: a hosszabbításban szerzett góllal pontot mentettek, és ezzel kiejtették a Mezőkövesdet.

bkug \ slr \ bpt

MTI 2014. május 18., vasárnap 20:40

Related Articles

Leave a Reply