Magyar szinten sztárcsatárt igazolt az Újpest

2014. August 29. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Kim Ojo
Gyakorlatilag egy nap alatt három új játékost is igazolt az Újpest labdarúgócsapata, miután szerződtette Kim Ojót, David Dudu Bitont és Enis Bardhit is.

 

Az Újpest meglehetősen jól kezdte a bajnokságot, legalábbis az elmúlt szezonhoz képest mindenképpen, öt forduló után két győzelemmel és három döntetlennel a hatodik helyen állnak a lila-fehérek, és Kovács Zoltán sportigazgató már korábban is jelezte, hogy szeretnének még erősíteni. Ezt meg is tették a héten, hiszen gyorsan szerződtettek három játékost is.

Közülük Kim Ojo érkezésének örülhetnek a legjobban az Újpest-szurkolók. A kiváló nigériai középcsatár egy évre kölcsönbe érkezik a belga Genk csapatától. A 25 éves Kim Ojo mindkét lábával jól bánik a labdával, remekül fejel, hatalmas termete (192 cm) ellenére pedig rendkívül gyors is. A norvég Brann Bergennél 57 meccsen 26 találatig jutott. Az U23-as nigériai válogatott korábbi játékosa a Genk együttesével Belga Kupát nyert 2013-ban.

Ojo után egy másik csatár, David Dudu Biton is aláírt az újpestiekhez. A 26 éves izraeli játékos a belga Standard Liege focistájaként az utóbbi időszakban kölcsönben szerepelt a ciprusi Apoelben, ahol 13 meccsen 6 gólt szerzett, és 2013-ban megnyerte a bajnokságot. Az izraeli U17, U19 és U21-es válogatott tagja is volt Biton, aki szintén kölcsönbe érkezik Újpestre.

A harmadik igazolás, Enis Bardhi. A macedón U19-es válogatott támadó középpályása főleg a baloldalon érzi magát otthon. A 169 centis focista a svéd másodosztályú KSF Prespa Birlik játékosa volt, de korábban a dán Bröndbyben is szerepelt.

Az Újpest szombaton azt a Honvédot fogadja a bajnokságban, amely két győzelemmel és három vereséggel a kilencedik helyen áll a tabellán. A hazai pályán játszó újpestiek győzelmére 1.80, a döntetlenre 3.40, a Honvéd sikerére pedig 3.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply