Király bevetésre vár Londonban

2014. August 29. Friday in Angol Championship, Hírek

Király Gábor
Hivatalossá vált Király Gábor átigazolása, az 1860 Münchentől érkező kapus öt év után tér vissza Angliába, és a hét végén akár már be is mutatkozhat a Fulham színeiben.

 

A 38 éves magyar válogatott kapus 2004 és 2007 között a Crystal Palace játékosa volt, 2006-ban a West Ham Unitedben, illetve az Aston Villában is játszott kölcsönben, majd angliai pályafutását ideiglenesen a Burnleyben zárta le (2007-2009).

A mostani helyzet azonban mindenkinek kapóra jött: a Bundesliga II-ben nem számított rá edzője, Ricardo Moniz, a Fulhamnél viszont Felix Magath rutinos kapussal szeretett volna erősíteni.

“Szombaton már bajnoki a Cardiff ellen hazai pályán” – nyilatkozta Király Gábor saját honlapján, míg Magath reményét fejezte ki, hogy a magyar játékos érkezésével nemcsak a védelem lesz stabilabb, de a hatalmas tapasztalata miatt a Fulham két fiatal kapusának fejlődésében is sokat tud majd segíteni.

A Fulhamre rá is fér az erősítés, hiszen a 24 csapatos Championship utolsó helyén áll. A szezonban eddig egy győzelmet aratott mindössze: kedden a Ligakupában – Ross McCormack góljával – 1-0-ra verte a Brentfordot. A bajnokságból azonban eddig négyből négyszer kikapott, otthon a Millwall és a Wolverhampton is 1-0-ra nyert ellene, az Ipswich Town 2-1-re, egy hete a Derby County 5-1-re verte.

A helyi sajtó már a tavalyi botladozással példálózik, akkor még az élvonalban ugyanilyen gyengén rajtolt az együttes, ami végül december elején Martin Jol menedzser állásába is került.

A szombati ellenfél az a Cardiff lesz, amely tavaly még szintén a Premier League-ben szerepelt, a walesiek akkor mindkét párharcot megnyerték: idegenben 2-1-re, otthon 3-1-re győztek. A Fulham utoljára 1995. december 19-én győzött a Cardiff ellen a Craven Cottage-en, akkor a League Two-ban 4-2-re.

A hazaiak győzelmére 2.90 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Cardiff idegenbeli sikerére 2.75 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply