Löwöt dicséri a német legenda

2014. July 6. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Joachim Low
Günter Netzer szerint a Nationalelf egyik legjobbja a szövetségi kapitány volt, aki a világbajnokságon bizonyította taktikai érettségét.

 

A Borussia Mönchengladbach legendás alakja elégedett a német válogatott eddigi vb-menetelésével, és elsősorban a szövetségi kapitányt emeli ki az elődöntőbe jutás kapcsán. Netzer úgy véli, hogy Joachim Löw több alkalommal is megfelelően változtatott csapatán, érett döntéseit pedig az eredmények minősítik.

“Azt gondolom, hogy Joachim Löw taktikai felkészültsége korábban még nem kapott olyan bizonyítást, mint most a világbajnokság alatt. Több komoly döntést is meg kellett hoznia, és minden alkalommal jól nyúlt a problémához. Ilyen volt Mustafi jobbhátvédként szerepeltetése, vagy Phillip Lahm szerepe, minden esetben jól döntött” – mondta Löwről Netzer.

Az 1974-es vb-n a német válogatottal aranyérmet nyerő játékmester úgy véli, hogy Löw képes mások számára néha érthetetlen döntéseket hozni, amelyek azonban a pályán értelmet nyernek.

Ugyanakkor Netzer azt is elismeri, hogy a német válogatott nem játszik csúcsformában, és a hátralévő meccseken még fejlődnie kell, hogy elérje a célját.

“Németország messze van legjobbjától. Özil nincs formában, és Götze is csalódás. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy a Nationalelf döntős lesz” – jelentette ki a legenda, aki szerint a brazil oldalon nagyon fog hiányozni az eltiltott Thiago Silva és a sérült Neymar.

A német válogatott kedden Brazíliával mérkőzik a vb elődöntőjében: a brazilok győzelmének az oddsa 2.80, a döntetlenre 3.30, a németek sikerére 2.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply