Löw szerint javulnia kell Németországnak

2014. July 3. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Andre Schurrle
Pénteken Rio de Janeiroban csap össze Franciaország és Németország válogatottja, talán ez a találkozó ígérkezik a legizgalmasabb negyeddöntőnek a 2014-es brazíliai világbajnokságon.

 

Németország legjobbjai 4-0-s, megsemmisítő győzelemmel kezdtek Portugália ellen – a négy gólból hármat Thomas Müller jegyzett -, s bár azóta sem sikerült ilyen meggyőző teljesítményt nyújtania a csapatnak, Joachim Löw játékosai magabiztosan készülnek a franciák elleni, roppant nehéznek ígérkező összecsapásra.

A németek veterán támadója, Miroslav Klose egy találatot szerzett eddig, ezzel beállította Ronaldo vb-rekordját, amit péntek este meg is dönthet, amennyiben szerepet kap a negyeddöntőben. A 36 éves Lazio-játékos eddig csereként játszott csak Brazíliában, ami esetében nem feltétlenül jelent hátrány a további összecsapások esetében.

Joachim Löw, a német szövetségi kapitány szerint javulniuk kell a legutóbbi, Algéria elleni meccshez képest, máskülönben a franciák jelenthetik a végállomást a vb-n.

“Jobban kell játszanunk a franciák ellen. A legutóbbi győzelmet az akaraterőnknek köszönhetjük. A mérkőzés első felében gyengék voltunk, sok labdát adtunk el, amely felhozta Algériát, amely szép ellentámadásokat vezettek belőlük” – ismerte el az 54 éves tréner.

A Chelsea szélsője, Andre Schürrle az addig gyengébben teljesítő Götzét váltotta és góllal hálálta meg a bizalmat. A támadó elégedett a csapat eddigi teljesítményével, és azt sem bánta, hogy nem sikerült 90 perc alatt legyőzni Algériát.

“Nagyon fontos volt a 92. percben szerzett találatom! Kilencven perc alatt szerettünk volna dönteni, ami bár végül nem sikerült, de természetesen így is örülünk a továbbjutásnak” – mondta Schürrle.

Bastian Schweinsteiger, a Bayern középpályása erősen húzta a lábát a meccs végén, de csak görcsöt kapott, így nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen a franciák ellen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply