Immobilében nagyon bízik a Dortmund

2014. July 3. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Ciro Immobile
Egy cseppet sem aggódik a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke, amiért a klub új igazolása, Ciro Immobile nem igazolta képességeit a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

 

Az olasz válogatott csatár Uruguay ellen kezdőként 71 percet töltött a pályán, az angolok ellen 17 perc jutott neki csereként, de nem szerzett gólt, a válogatott pedig óriási meglepetésre Costa Rica és Uruguay mögött csoportharmadikként zárva három meccs után kiesett.

Pedig Immobile remek szezont futott a Serie A-ban, 33 mérkőzésen 22 gólt szerzett, ezzel Ciccio Graziani 1976-77-es teljesítménye után az első Torino-játékos lett, aki gólkirályi címet szerzett. Nem véletlen, hogy a Dortmund azonnal lecsapott rá, és 20 millió eurót fizetett érte. A feladat nem egyszerű, neki kellene pótolnia a Bayern Münchenhez szerződött lengyel gólzsákot, Robert Lewandowskit.

Watzke a vb-teljesítmény ellenére bízik új játékosában, és bízik abban, hogy Immobile megtalálja helyét majd a Dortmundban. “Sajnos Cirónak nem volt egyetlen olyan mérkőzése sem a vébén, ahol bizonyíthatta volna a tehetségét. De az olaszok boldogok lehetnek, hogy van egy ilyen kiváló játékosuk, aki a következő években még sok sikerhez segítheti a válogatottat, ezért nem kellene minden felelősséget rá hárítani” – nyilatkozta a Sport Bildnek.

Hozzátette, hogy biztos abban, amint a játékos megérkezik Dortmundba, minden búját-baját elfelejti, és nem gondol majd a világbajnokságon történtekre. A német együttes csatárposzton alaposan erősített, mert megszerezte a dél-koreai válogatott Dzsi Dong Vont, aki a Csunnam Dragonsból 2011-ben került Sunderland együtteséhez, tavaly onnan szerezte meg az Augsburg, és egy év után máris lecsapott rá a Borussia.

Ugyancsak aláírt a Hertha kolumbiai támadója, Adrian Ramos is, míg a középpályára végleg visszaszerződött a török válogatott Nuri Sahin, akinek nem jött be a Real Madridnál töltött kitérő.

A Dortmund augusztus 23-án saját közönsége előtt, a Leverkusen ellen kezdi meg az új Bundesliga-idényt, a hazai győzelemre 1.50 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a Bayer idegenbeli sikerére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply