A hollandok sikeresen váltottak játékrendszert

2014. July 3. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Arjen Robben
A nyolcaddöntő mérkőzés előtt hollandok aggódtak a nyomasztó meleg miatt, ami Arena Castelaoban várta őket, mégis sikerrel vették az akadályt, és Mexikó legyőzése után ott vannak a világbajnokság negyeddöntőjében.

 

A mérkőzés végéhez közeledve Wesley Sneijder szerzett gólt egy visszafejelt labdából. A középpályás a négy évvel ezelőtt, dél-afrikai vb-n öt gólt ért el, most a csoportkörben nem talált a kapuba, ez volt az első gólja a tornán. A hollandok a rendes játékidő hosszabbításában bebiztosították sikerület, Klaas Jan Huntelaar értékesítette az Arjen Robben által kiharcolt tizenegyest.

“Bejött az ivószünetben történt taktikai változtatás” – mondta a holland szakvezető, Louis van Gaal, aki hamarosan a Manchester United menedzsere lesz. “A frissítő szünet jó alkalom arra is, hogy taktikailag átszervezzem a csapatot, ez történt meg most is. A páratartalom ellenünk dolgozott, de mi frissebbek és fittebbek voltunk ellenfelünknél, így volt lehetséges a győzelem” – mondta Van Gaal.

Van Gaal arra utalt, hogy a hollandok ismét 5-3-2-es hadrendben kezdték az összecsapást, a visszafogott teljesítményt látván azonban a szakvezető kapcsolt és váltott, s a 4-3-3-as formáció a a hajrában meghozta a várt eredményt. A holland tréner erről is szólt pár szót: “Most megmutattuk, hogy mi is képesek vagyunk a 4-3-3-as taktikai hadrendre, a játékosok nagyon jól reagáltak a váltásra”.

Hollandia Costa Ricával küzd meg a negyeddöntőben, rendes játékidőben elért győzelmére 1.50 a szorzó, a döntetlenre 4.33, a közép-amerikai csapat 90 perc alatt kiharcolt győzelmére 8.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply