Löw a földön tartaná játékosait

2014. July 11. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Miroslav Klose
Argentína tizenegyesekkel jutott túl Hollandián, míg Németország a földbe döngölte a házigazdát az elődöntőben, így alakult ki a 2014-es világbajnoki döntő párosítása.

 

A német válogatott a vb-történelem legegyoldalúbb elődöntőjében, teljesen stresszmentesen, a második félidőben már félgőzzel játszva jutott a fináléba, és a brazilok 7-1-es legyőzésével egyben meg is üzente Argentínának, hogy sok jóra ne számítson vasárnap. Joachim Löw szövetségi kapitány fontosnak tartotta kiemelni, hogy bár ismét dél-amerikai ellenfél jön, nincs esély arra, hogy hasonlóan könnyű meccs vár együttesére.

“Az elődöntőben az volt a legfontosabb, hogy a brazilok szenvedélyét és érzelmeit nyugodtan, éretten kezeljük, természetesen bátran és a saját erősségeinkkel. Az első két gólunk sokkolta őket, mi pedig jéghideg fejjel kihasználtuk a bizonytalanságukat. Innen már könnyű meccsünk volt. Minden játékosunk őrült jól és koncentráltan tette a dolgát, veszélyesen támadtunk, klasszis módon kombináltunk. Továbbra is alázatosnak kell maradnunk, mert a vb-nek még nincs vége. Remélem, a csapat a földön marad, most kell igazán összpontosítanunk, egészen vasárnapig. Nem hihetjük magunkat verhetetlennek, az utolsó nagy lépés még hátravan” – jelentette ki Löw.

Az argentinok szakvezetője ugyanakkor a szerencse szerepét is megemlítette, mikor a hollandok elleni elődöntőt értékelte. Az elődöntő hőse, a két büntetőt is kivédő Sergio Romero elmondta: a németek elleni lesz a torna legnehezebb meccse, de az argentin játékosok bíznak az aranyérem megszerzésében.

“Németország nagy ellenfél, jól játszik, kemény meccsre kell készülnünk. De mindent beleadunk a nemzeti mezben, mert a trófeáért jöttünk Brazíliába!” – így a kapus.

Németország rendes játékidőben elért vasárnapi győzelmére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.25, az argentinok 90 perc alatt kiharcolt sikerére 3.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply