A listavezető Videoton szakította meg a Dunaújváros hazai remeklését

2014. December 7. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A listavezető Videoton magabiztosan 4-1-re nyert az újonc Dunaújváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján. A fehérváriak ezzel első csapatként nyertek a Dunaújváros vendégeként a szezonban, amivel megőrizték idegenbeli veretlenségüket is.

 

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Dunaújváros Pase-Videoton FC 1-4 (0-2)

Dunaújváros, 1268 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Böőr (64., 11-esből), illetve Nikolics (10.), Gyurcsó (28.), Álvarez (53.), Vinícius (86.)
kiállítva: Sándor Gy. (62.), Stopira (93.)
sárga lap: Böőr (15.), illetve Sándor Gy. (56.), Caneira (67.), Vinícius (67.), Stopira (87., 93.)

  • Dunaújváros Pase: Nagy G. – Villám (Hangya, 65.), Farkas V., Szalai T., Csehi – Nikházi, Böőr, Lázár Zs. – Orosz (Sóron, 65.), Petneházi, Zsótér (Godslove, 59.)
  • Videoton FC: Calatayud – Heffler T., Vinícius, Caneira, Stopira – Sándor Gy., Trebotic – Gyurcsó (Kleinheisler, 82.), Kovács I. (Simon Á., 65.), Álvarez (Oliveira, 66.) – Nikolics

A listavezető fehérváriak a góllövőlistán éllovas Nikolics Nemanja találatával már a tizedik percben előnybe kerültek. Ezt követően is Joan Carrillo együttese futballozott fölényben a katasztrofális állapotban lévő gyepszőnyegen, emiatt azonban sokszor “akadozott” a játék. A vendégek a félidő közepén Gyurcsó Ádám góljával – amelyet Nikolics rendkívül önzetlenül készített elő – növelték előnyüket.

Nem sokkal a fordulást követően Arturo Álvarez góljával úgy tűnt, végleg eldőlt a három pont sorsa, azonban a 62. percben Sándor György utolsó emberként szabálytalankodott, amiért a játékvezető kiállította, a büntetőt pedig Böőr Zoltán értékesítette, s ezzel ismét nyílttá tette az összecsapást.

A veterán játékos ezzel elsőként lőtt gólt ebben a szezonban az idegenben pályára lépő Videotonnak. A bekapott góltól kissé megzavarodott a vendégcsapat, de a Dunaújváros nem tudott feljebb zárkózni. A fehérváriak végül rendezték soraikat, Paulo Vinícius révén újabb gólt szereztek és magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.

sgg \ sma \ kvs

MTI 2014. december 6., szombat 18:03

Related Articles

Leave a Reply