A Lille bebiztosíthatja dobogós helyét

2014. May 1. Thursday in Egyéb, Hírek

Rene Girard

Egy győzelemre van a francia Ligue 1-ban szereplő Lille attól, hogy bebiztosítja harmadik helyét a tabellán, egyúttal jogot szerezzen a Bajnokok Ligája selejtezőjében való indulásra.

 

A Lille jelenleg hét ponttal előzi meg a negyedik St. Etienne-t, és bár nagyon valószínű, hogy dobogós helyét már nem bukja el a maradék három forduló alatt, Rene Girard vezetőedző szeretné, ha játékosai minél előbb bebiztosítanák BL-selejtezős helyüket matematikailag is. Ehhez a tabellán náluk 33 ponttal kevesebbet gyűjtő, 11. Bastia-t kellene legyőzni. A korzikaiakat nem vehetik félvállról a lille-iek, hiszen odahaza meglepően jól teljesítenek az idei szezonban, még akkor is, ha nagynevű ellenfeleik közül csak a Bordeaux-t sikerült legyőzniük.

“A Bastia pályája életveszélyes lehet” – mondta Girard a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. “Otthon sosem egyszerű ellenük játszani. Nem nagyon hagyatkozhatunk jóslatokba, a saját dolgunkat kell tennünk, ahogy azt eddig is. Nagyon tiszteljük az ellenfelet, ennek megfelelően érkeztünk Korzikára, ugyanakkor komoly céljaink vannak, hiszen a harmadik hely sorsa továbbra sem dőlt el.”

Girard hozzátette, hogy nagyon büszke játékosaira, hiszen egy nagyon nehéz szezon végéhez közelítenek, és összességében úgy érzi, jó idényt produkálnak. A Lille február eleje óta nem kapott ki hazája pontvadászatában, ennek a remek sorozatnak köszönhetően pedig jelentős előnyt harcolt ki közvetlen riválisaival szemben.

Decemberben az OSC odahaza 2-1-re győzött a Bastia ellen, és a tavalyi kiírásban is hasonló arányban győzte le papíron gyengébb ellenfelét idegenben. A korzikai kiscsapat utoljára 2005-ben tudott nyerni a Lille ellen, akkor hazai pályán 3-1-re. Bár az utóbbi években a Lille akarata érvényesült, a csapatok örökmérlege igen kiegyenlített.

A Bastia győzelmét 4.50 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.30, a vendég Lille sikerére pedig 1.85 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply