Lényeges szombathelyi győzelem

2015. May 16. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Szombathelyi Haladás a vendég Nyíregyháza Spartacust a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel – a Dunaújvárost megelőzve – elmozdult a kiesést jelentő 15. helyről.

 

A hazaiak hat nyeretlenül megvívott bajnokit követően gyűjtötték be ismét a három pontot.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (0-1)

Szombathely, Rohonci út, 1945 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Radó (51., 93.), Halmosi (73.), illetve Halenar (34.)
sárga lap: Jánvári (45.), Alcibiade (68.), Gaál (71.), Iszlai (79.), Rózsa (92.), illetve Ivanovs (13.), Ovszijenko (66.), Halenar (79.)

  • Szombathelyi-Swietelsky Haladás: Rózsa – Angyal, Jánvári, Alcibiade – Gaál, Nagy P., Németh M. (Rocchi, a szünetben), Iszlai, Halmosi (Jancsó, 84.) – Radó, Martínez (Grabant, 81.)
  • Nyíregyháza Spartacus: Ovszijenko – Fodor, Ivanovs (Arziani, 79.), Kovacevic, Bosnjak – Halenar, Abdouraman (Dartsimelia, 77.), Pekár, Kostic, Zofcák – Seydi (Rezes, 59.)

Az első félidő első felében a Haladásnak volt több lehetősége, egy alkalommal, Németh Márió remekül kivitelezett szabadrúgásánál csak Ovszijenko bravúrja mentette meg a vendégeket a góltól. A nyírségiek jól védekeztek, s a játékrész második felében többet is támadtak, sőt, egy szerencsés góllal – Halenar gyakorlatilag az alapvonalon állva talált a kapuba úgy, hogy Rózsa testén megpattant a labda – megszerezték a vezetést.

A szünet után a házigazdák nagyon harcosan jöttek vissza az öltözőből, néhány perc elteltével egy szép kiugratást követően sikerült is egyenlíteniük.

A folytatásban mindent elkövettek a vezetés megszerzéséért, de a vendégek állták a rohamokat, sőt, kontratámadásokból többször veszélyeztették Rózsa kapuját. A hajrához közeledve aztán megint a Haladás volt eredményes, és hiába folyt a hátralévő időben kiegyenlített, nagy küzdelem a pályán, hiába tett meg az egyenlítésért mindent a Nyíregyháza, Radó a végén megszerezte második gólját is, így biztossá tette csapata sikerét.

slr \ sgj \ nsy

MTI 2015. május 15., péntek 21:11

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply