Lemarad Verratti az Eb-ről

2016. May 7. Saturday in Hírek, UEFA EURO-2016

Marco Verratti
A PSG olasz válogatott középpályása, Marco Verratti lemarad a nyári EB-ről, egyre kevesebb az esélye, hogy felépül hetek óta húzódó lágyéksérüléséből.

Marco Verratti immár hetek óta nem állhatott klubcsapata rendelkezésére, az olasz labdarúgó április végén a Rennes elleni bajnokin lépett utoljára pályára. A PSG játékosának rehabilitációja jól zajlott, és már vissza is térhetett a párizsiak keretébe, ám szerdán ismét rossz hírek érkeztek az állapotáról. Verratti újra fájdalmat érzett, és kénytelen volt befejezni a PSG edzését. A La Gazzetta dello Sport szerint a középpályás így szinte biztosan kihagyja a nyári kontinenstornát, visszatérése így is bizonytalan volt, a visszaeséssel viszont minimálisra csökkent az esélye arra, hogy teljesen egészséges lesz a kerethirdetéskor.

A párizsiak örülnének neki, ha a játékos műtéten esne át, ezzel biztossá válna a felépülése a nyáron, ám így az is eldőlne, hogy nem vehet részt az Európa-bajnokságon. Antonio Conte szövetségi kapitány azonban még nem mondana le Verratti beválogatásának lehetőségéről, és megvárná, hogy a következő hetekben operáció nélkül milyen ütemben gyógyul a sérülés.

A 23 éves Verratti kulcsember lehetett volna a franciaországi Eb-n, korábban 15 alkalommal lépett pályára az olasz nemzeti csapatban.

Az olasz válogatott a nyári kontinenstorna előtt Skóciával és Finnországgal játszik felkészülési meccset, majd az Eb-n Belgium, Svédország és Írország ellen lép pályára. A belgák csoportkörben aratott sikerére a szorzó 2.60, a döntetlenre 3.00, az olaszok győzelmére 2.90.

A belga és az olasz csapat tavaly csapott össze legutóbb, a barátságos meccset 3-1-re nyerte Belgium.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply