Hosszabbított Allegri

2016. May 7. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

Massimiliano Allegri
A Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri 2018-ig szóló szerződést írt alá, a bajnokcsapat mestere idén is két trófeával zárhatja a szezont.

Massimiliano Allegri 2014-ben vette át a torinói alakulat szakmai irányítását, miután Antonio Conte a válogatotthoz távozott. A szövetségi kapitány kapcsán elvárás volt, hogy a Juventusszal ne csak a hazai porondon teljesítsen jól, hanem a nemzetközi kupákban is, ám Contéval a Juventus nem jutott messzire a BL-ben. Allegri első évében azonnal a döntőig vezette a zebrákat a legrangosabb európai kupasorozatban, idén pedig a Bayern München állította meg csapatát a negyeddöntőben.

A Juventus gyenge kezdés után végül magabiztosan védte meg a címét a Serie A-ban, és bejutott az Olasz Kupa döntőjébe is, ahol a Milan lesz az ellenfél. A vezetőség elégedettségét bizonyítja, hogy még az idény vége előtt szerződéshosszabbítást ajánlott Allegrinek, aki rövid tárgyalás után elfogadta az ajánlatot, a vezetőedző az új kontraktus szerint 2018-ig irányíthatja a Juventust.

“A Juventus örömmel jelenti be, hogy a következő két évben is megossza elveit a vezetőedzővel, így folytatódhat az elmúlt években megtapasztalt fejlődés, a törekvés a sikerre pedig töretlen marad” – szól a Juventus közleménye.

A torinóiakra a Verona és a Sampdoria elleni, tét nélküli bajnoki találkozók után még a Milan elleni kupadöntő vár május végén: a Milan sikerére a szorzó 4.50, a döntetlenre 3.40, a Juventus győzelmére 1.83.

A két gárda elmúlt tíz meccséből nyolcat a Juventus nyert, csak egyet a Milan, ebben a szezonban Allegri jelenlegi alakulata mindkétszer megverte régi együttesét a pontvadászatban.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply