Gündogan nincs megáldva szerencsével

2016. May 7. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Ilkay Gundogan
Nem túl szerencsés Ilkay Gündogan, a németek 16-szoros válogatott középpályása ugyanis sorozatban harmadik világversenyéről marad le.

A 25 éves játékos jó formában volt a szezon során, a bajnokságban 25 mérkőzésen lépett pályára, és kulcsembernek számított a második helyen álló, nagy valószínűség szerint ezüstérmet szerző Borussia Dortmundban.

Azonban a keddi edzésen megsérült, a térdkalácsa kificamodott, és a vizsgálatok kimutatták, hogy hetekig nem léphet pályára, így nem vehet részt a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon.

A Dortmundra még három mérkőzés vár a szezonban, a hét végén az Eintracht Frankfurt otthonában lép pályára, a hazaiak győzelmére a szorzó 6.50, a döntetlenre 5.00, míg a vendégek sikerére 1.44. Ezt követően május 14-én, szombaton a Köln ellen zárja a Bundesliga idényét, majd egy héttel később, május 21-én, Berlinben a Bayern München ellen játszik a Német Kupa döntőjében.

“Ez óriási csapás a válogatott számára, és nagyon keserű lehet a játékosnak is. Központi szerepet szántam neki az Eb-n, nagyon megérdemelte volna a szereplést” – nyilatkozta Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya.

Gündogan 2011 augusztusában, Brazília ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban, eddig összesen 16 meccset játszott és négy gólt szerzett. Ugyan a 2012-es Eb-keretben ott volt, de a tornán nem lépett pályára, a két évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságot pedig hátsérülése miatt hagyta ki.

Az angol sajtó szerint mostani sérülése a pályafutását is befolyásolhatja, állítólag a Manchester City szerette volna megszerezni, de kérdés, hogy sérülten is igényt tart-e rá. Löw gondjait növelheti, hogy Bastian Schweinsteiger sem egészséges, és nem tudni, hogy a Manchester United középpályása felépül-e az Európa-bajnokságra.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply