Lahm visszavonul a válogatottól

2014. July 19. Saturday in Egyéb, Hírek

Philippe Lahm
Philipp Lahm pénteken bejelentette, hogy a jövőben nem kíván szerepelni a nemzeti csapatban, és csak a Bayern München sikereire kíván koncnetrálni.

 

A Bayern München labdarúgója tíz éve mutatkozott be a német válogatottban, a Horvátország elleni debütálást további 112 mérkőzés követte a nemzeti csapatban. A világbajnokság mind a hét meccsén pályára lépő csapatkapitány vasárnap győzelemre vezette a Nationalelfet a brazíliai világbajnokság döntőjében, majd néhány nappal később arról is döntött, hogy visszavonul a válogatottól.

A 30 éves Lahm saját bevallása szerint már a szezon közben gondolkodott ezen a döntésen, elhatározását pedig csak megszilárdította az Argentína elleni 1-0-s siker, amellyel a német válogatott 24 év után nyert ismét vb-címet.

“A döntésemet már hétfőn közöltem a válogatott szövetségi kapitányával, Joachim Löw-vel. Nagyon örülök, hogy minden a terveim szerint alakult, és egy világbajnoki diadallal vonulhatok vissza. Az elhatározásomról péntek reggel a német szövetséget is értesítettem” – mondta Lahm.

A sokoldalú labdarúgó döntésére a Német Labdarúgó-szövetség egy rövid közleményben reagált, megköszönve a játékos odaadó teljesítményét, amellyel az évek során a nemzeti csapatot segítette.

A 113-szoros válogatott Lahm a németek örökrangsorában a negyedik: Lothar Matthäus 150 alkalommal húzta magára a címeres mezt, Miroslav Klose 137-szeres, míg Lukas Podolski 116-szoros válogatott.

Lahm a jövőben csak a Bayern München sikereire koncentrál: arra, hogy a bajorok megvédik bajnoki címüket, 1.16 az odds, míg Josep Guardiola csapatának BL-sikerére 5.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply