Del Bosque kitölti szerződését

2014. July 19. Saturday in Egyéb, Hírek

Vicente Del Bosque
A Spanyol Labdarúgó Szövetség már a brazíliai világbajnokság előtt meghosszabbította Vicente del Bosque szövetségi kapitány szerződését, és a szakember a kínos vb-kudarc ellenére sem kíván távozni, úgy érzi, képes lesz összekapni a csapatot a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.

 

A 63 éves edző irányításával a válogatott 2012-ben Eb-t, 2010-ben vébét nyert, de ezúttal címvédőként érkezve a csoportból sem sikerült továbbjutnia. A nyitómérkőzésen 5-1-es vereséget szenvedett az együttes Hollandiától, majd 2-0-ra kikapott Chilétől, és az Ausztrália elleni 3-0-s siker csak arra volt elég, hogy elkerülje a csoport utolsó helyét.

“Kapcsolatban állok a szövetséggel, de úgy érzem, hat év sikeres munkáját két rosszul sikerült mérkőzés nem teheti semmissé” – mondta del Bosque. “A szövetség vezetői értékelik a munkámat, komolyan úgy gondoljuk, folytatni fogjuk a közös munkát, és ugyanazon az úton haladunk, mint eddig.”

Úgy véli, bár néhány tapasztaltabb játékosa (többek között például Xavi, Iker Casillas és Andres Iniesta) a hírek szerint visszavonul a válogatottságtól, nem kell drasztikus változtatásokat eszközölni, egyszerűen folytatni kell a megkezdett munkát.

Del Bosque egyértelműen kijelentette, a spanyol labdarúgás értékén és erején a mostani világbajnoki szereplése mit sem változtatott, ragaszkodik ahhoz, Spanyolország igen is fel tud készülni két év alatt az Eb-re, és Franciaországban ismét aranyeséllyel lép majd pályára.

“Minden jobban kell csinálnunk, és akkor visszatalálunk a helyes útra. Nem is lehet más célunk, mint a címvédés” – jelentette ki. A válogatott a tervek szerint szeptember 4-én Franciaországgal játszik felkészülési mérkőzést, szeptember 8-án pedig Macedónia ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket.

A spanyol válogatott esetleges címvédésére 6.00 az odds, a világbajnok Németország aranyérmére 4.00, a franciák sikerére 7.00, míg Hollandia végső győzelmére 10.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply