Mészöly szűkítette U19-es keretét

2014. July 19. Saturday in Egyéb, Hírek

Szűkítette keretét a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar futballválogatott szövetségi edzője, Mészöly Géza.

Mészöly Géza

A csapat szombat délután, 18.30 órakor a Szusza Ferenc Stadionban Ausztria ellen kezd, a hazaiak győzelmére 2.87 az odds, a döntetlenre 3.40, míg az osztrákok 2.35 sikerére szorzóval lehet fogadni,

A 21 fős keretből három játékost kellett kihagyni, Mészöly végül úgy döntött, hogy Leindler Domonkos kapus mellett Vida Kristopher és Tóth László számára ért véget a felkészülés, ők nem játszhatnak az Európa-bajnokságon.

A legnagyobb meglepetést talán Vida mellőzése okozta, a kispesti nevelésű csatár 19 bajnokit ötször volt eredményes a Twente ificsapatában, és teljesítményével felhívta magára a De Graafschap vezetőinek figyelmét, a klub szerződtette is. Mészöly elmondta, Vida volt az a játékos, aki a legtöbbet tette, hogy bekerüljön a keretbe, profi volt a hozzáállása is, de a felkészülési meccseken nem tudott kellő plusz hozzátenni a játékhoz, és az orvosi vizsgálatok azt támasztották alá, nincs a legjobb formában.

A szövetség hivatalos honlapja szerint az utolsó napok fő feladata a formába hozás és a taktikai felkészítés lesz, utóbbi érdekében nagyon sok videoelemzés is szerepel a programban.

“A taktika kidolgozásában a fiúknak is részt kell venniük, én csak meghozom a végleges döntést. De azt látom mindenkin, hogy nagyon koncentrálnak a feladatra, jár az agyuk, kicsit csendesebbek is a megszokottnál” – tette hozzá Mészöly.

A magyar U19-es válogatott 18-as kerete:

  • Kapusok: Székely György (1860 München), Hrabina Alex (Nyíregyháza)
  • Védők: Talabér Attila (MTK), Asztalos Dávid (MTK), Bobál Dávid (Honvéd), Lenzsér Bence (Győri ETO), Tamás Krisztián (AC Milan), Forgács Dávid (Atalanta)
  • Középpályások: Nagy Dominik (FTC), Németh Márió (Haladás), Mervó Bence (Győri ETO), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Medgyes Zoltán (Haladás)
  • Csatárok: Zsótér Donát (Videoton), Farkas Zoltán (Győri ETO), Bobál Gergely (Honvéd), Balogh Norbert (DVSC), Varga Szabolcs (Heerenveen)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply