Lahm: Agresszívan kell játszanunk Algéria ellen is

2014. June 30. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Philippe Lahm
Phillip Lahm, a német labdarúgó-válogatott játékosa szerint be kell bizonyítaniuk, hogy jó csapatot alkotnak, tehát a nyolcaddöntőben minden probléma nélkül nyerniük kell Algéria ellen.

 

Németország Portugáliát 4-0-ra legyőzte, és bár Ghánával 2-2-es döntetlent játszott, az Egyesült Államokat 1-0-ra képes volt két vállra fektetni, így csoportelsőként jutott a kieséses szakaszba. Algéria a torna egyik meglepetéscsapatának számít, mivel kevesen gondolták volna, hogy az afrikaiak a Belgium elleni vereség után kvalifikálják magukat a legjobb 16 közé. Pedig így történt, miután Dél-Koreát 4-2-re verték, Oroszországgal pedig 1-1-es döntetlent játszottak.

Lahm tisztában van azzal, hogy a németek az esélyesek, viszont azt is tudja, a papíron gyengébb ellenfelek nem egyszer okoztak már komoly fejtörést a sztár együtteseknek.

“Nem akarunk olyan gondokat, mint amilyen más csapatoknak volt” – utalt a védekező középpályás a brazilok nyögvenyelős győzelmére Chile ellen. “Meg kell próbálnunk a rendes játékidőben eldönteni a továbbjutást. Eddig is komoly gondot okoztak a kiscsapatoknak nevezett válogatottak, szóval tudjuk, milyen nehéz lesz.”

“Németország már három világbajnokságot nyert, ezt nem sok nemzet mondhatja el magáról” – tette hozzá a csapatkapitány. “Sok potenciál van a keretünkben, holnap meglátjuk, hogy mennyire lesz elég. Agresszívan kell játszanunk, ahogy azt tettük az Egyesült Államok ellen is. Azt mondják, jó csapat vagyunk, ezt viszont a pályán is bizonyítanunk kell.”

Lahm elmondta, nagyon sok videofelvételt megnéztek az algériai válogatottról, és hamar megállapították: az afrikaiak önbizalomtól duzzadnak, és azon felül, hogy mindenkinek bizonyítani akarnak, hogy nem véletlenül jutottak tovább csoportjukból, játékosaik kőkeményen megküzdenek minden egyes labdáért, mert nem szeretnek párharcokat veszíteni.

Németország győzelmére Algéria ellen 1.30 az odds, míg a döntetlent 5.75, esetleges vereségét pedig 12.00 szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply