Enyeamáék nem félnek a franciáktól

2014. June 30. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Victor Moses
Franciaország az esélyese a Nigéria elleni mérkőzésnek a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, de az afrikaiak nem félnek ellenfelüktől.

 

Ugyan utolsó csoportmeccsén Nigéria kikapott Argentínától 3-2-re, így is továbbjutott a második helyen, ahol azonban az eddig remekül játszó franciákon kell valahogy áthámoznia magát. A “szuper sasok” történetük során először juthatnak el a legjobb nyolc közé, Vincent Enyeamáék pedig erre készülnek, nem tartanak esélyesebb riválisuktól.

“Senkitől nem tartunk” – mondta a nigériai válogatott kapusa, aki nem mellesleg Franciaországban, a Lille-ben keresi a kenyerét, így az ellenfél csapatából több labdarúgót is ismerhet testközelből. “Nálunk a foci egy igazi kultúra, életünk fontos része. Ezért dolgozunk, és szeretnénk is megmutatni a világnak, mire vagyunk képesek. A franciák az esélyesek, de bármi megtörténhet. Már korábban kijelentettem, hogy a gallok elleni találkozó számomra egy álommeccs lenne. Magabiztosan várjuk az összecsapást.”

A 93-szeres válogatott kapus büszkén viseli a csapatkapitányi karszalagot, mivel tudja, nem csak az öltözőben kell határozottnak lennie, a pályán is vinnie kell csapatát, ha arra kerül sor.

“Az, hogy csapatkapitány lehetek, fantasztikus dolog, a legfontosabb talán az életben” – magyarázta. “Nem tudom, hogy a franciáknál ez mit jelent, de nálunk azt, hogy együttesedet a válladon viszed. Ha minden jól sikerül, rengeteg dicséretet kapsz, viszont ha nem, te leszel a bűnbak.”

Nigéria sérülés miatt Godfrey Oboabonára nem számíthat, de mindenki más egészséges. Didier Deschamps-nak nincs hiányzója, így a francia válogatott szövetségi kapitánya legerősebb összeállításában küldheti pályára fiait.

Franciaország győzelmére Nigéria ellen 1.45 az odds, míg a döntetlent 4.50, esetleges vereségét pedig 8.50 szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply