Costa Rica büntetőkkel verte Görögországot

2014. June 30. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Michael Umana
Costa Rica labdarúgó-válogatottja örülhetett a Görögország elleni tizenegyespárbajt követően, így a közép-amerikai együttes tovább írhatja hazája futballtörténelmét.

 

Costa Ricához hasonlóan még Görögország sem jutott világbajnokságon a legjobb nyolc közé, így mindenképpen történelmi tett szemtanúi lehettünk. Az első félidőben ennek megfelelően játszottak a felek, óvatosak voltak. A görögöknek mégis volt egy nagy helyzetük a 37. percben, ám Szalpingidisz közeli próbálkozását Navas kapus lábbal védeni tudta.

A fordulás után a dél-amerikaiak szinte a semmiből megszerezték a vezetést: Ruiz nagyon okosan, ballal lőtte a labdát a bal alsóba. A 66. percben azonban izgulhattak a Costa Rica-iak, mivel második sárga lapja miatt Duarte megkapta a pirosat is, így emberhátrányba került a vezető együttes.

A görögök nyomása azonban csak a 91. percben érett góllá, Papasztathopulosz egy kipattanó labdát kotort a kapuba, majd két perccel később Mitroglu akár el is dönthette volna a mérkőzést, de Navas kitornázta a léc alá tartó fejest, így következhetett a kétszer tizenöt perces ráadás.

Görögország támadásban maradt, de egyik ziccerét sem volt képes értékesíteni. Costa Rica sem akarta a véletlenre bízni a dolgot, néhány helyzetet sikerült is kialakítania, de igazi ziccerig már sem Campbell, sem pedig Ruiz nem jutott, a továbbjutó sorsa tehát a büntetőpárbajban dőlt el.

A Costa Rica-i oldalról mind az öt rúgó magabiztosan értékesítette tizenegyesét, és mivel Gekasz próbálkozását a negyedik körben Navas kivédte, a görögök búcsúztak a további küzdelmektől, így a négy közé jutásért majd a közép-amerikai együttes játszhat Hollandiával.

Hollandia győzelmére Costa Rica ellen 1.50 az odds, míg a döntetlent 4.50, esetleges vereségét pedig 7.50 szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply