Labdarúgó NB I – Az utolsó másodpercben nyert az Újpest

2012. August 19. Sunday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az Újpest egy 94. percben szerzett góllal győzte le 2-1-re az ősi rivális Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának vasárnapi rangadóján.

A vendég zöld-fehérek 2000-ben nyertek legutóbb a Megyeri úton.
Az Újpest első győzelmét szerezte meg a bajnoki idényben, míg a Ferencváros első vereségét szenvedte el.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

Újpest FC-Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 10 000 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Kabát (28.), Tshibuabua (94.), illetve Orosz M. (90.)
sárga lap: Christ (59.), Remili (69.), Stanisavljevic (89.), illetve Sváb (26.), Cukic (34.)

Labdarúgó NB I - Újpest-Ferencváros

Budapest, 2012. augusztus 19.
A ferencvárosi Böde Dániel (k) és az újpesti Dusan Vasiljevic (j) harcolnak a labdáért a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának Újpest FC – Ferencváros találkozóján a Szusza Ferenc Stadionban 2012. augusztus 19-én.
MTI Fotó: Földi Imre

Újpest:

Balajcza – Iandoli, Antón, Szélesi – Vermes, Balogh B. (Stanisavljevic, 87.), Vasiljevic, Remili (Kovács D., 73.) – Christ, Zaris (Tshibuabua, 62.), Kabát

Ferencváros:

Jova – Sváb (Orosz M., 78.), Grúz, Klein, Cukic (Hakola, 71.) – Somalia, Józsi, Gyömbér, Alempijevic – Böde, Máté J. (Beliczky, a szünetben)

A mérkőzés előtt ünnepélyesen köszöntötték az újpestiek londoni olimpikonjai közül az ötödik helyezett cselgáncsozó Karakas Hedviget, az aranyérmes kajakozó Dombi Rudolfot, valamint a szintén első helyezett tornász Berki Krisztiánt. Az Újpest és a Ferencváros szurkolói az ősi rivalizálás ellenére most együtt ünnepeltek, és egy-egy transzparenssel köszöntötték az említett sportolókat. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere Dombit és Berkit díszpolgári címre terjesztette fel.
Az első félidő eleje mezőnyjátékkal telt, az egyhangúságot csak egy-egy ígéretesnek tűnő kapura lövési kísérlet törte meg. Húsz perc után megélénkült a játék, és az előrefelé addig is aktívabb, gyakorlatilag három támadóval játszó házigazda megszerezte a vezetést Kabát Péter révén. A folytatásban is szinte kizárólag a vendégek térfelén zajlott a játék, nem látszott, hogy három forduló után az FTC veretlen, az Újpest pedig nyeretlen. Nagy ziccerek mindkét oldalon adódtak, ám a szünetig újabb gól nem született.
Labdabirtoklásban a Ferencváros felülmúlta ellenfelét a második félidő első részében, de ez veszélyes kapura lövésekben, helyzetekben nem mutatkozott meg. A hazaiak a biztonságos játékra törekedtek, a korábbi három helyett már csak egy embert hagytak elöl. Az Újpest-szurkolók perceken keresztül pirotechnikai eszközök bevetésével zavarták a játékot, de a játékvezető nem állította meg a mérkőzést. AZ FTC-nél védő helyett is támadó érkezett a pályára, a játék képe alapján érett is a vendégcsapat egyenlítése, amelyre egészen a 90. percig kellett várni, amikor Orosz Márk egy gyönyörű szabadrúgásból volt eredményes. Ekkor úgy tűnt, a tavaszi végeredmény ismétlődik meg, és igazságos döntetlen születik, de az utolsó másodpercben a belga-kongói Bavon Tshibuabua megszerezte a győzelmet jelentő második gólt az Újpestnek.
A hazai szurkolók a lefújás után 15 percig felállva ünnepelték kedvenceiket.

sho \ sgj \ bku

MTI 2012. augusztus 19., vasárnap 18:58

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply