Labdarúgó NB I – A Kaposvár legyőzésével útban az ezüst felé a Videoton

2013. May 19. Sunday in Eredmények, Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Videoton 2-1-re legyőzte a vendég Kaposvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.

A székesfehérváriak sikerükkel kihasználták az MTK Budapest délutáni vereségét, s így hárompontos előnyre tettek szert a fővárosi gárdával szemben az ezüstéremért vívott harcban.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Videoton FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-0)

  • Székesfehérvár, 4000 néző, v.: Solymosi
  • gólszerzők: Álvarez (29.), Kovács I. (54.), illetve Thian (77.)
  • sárga lap: Vitor Gomes (44.), illetve Vrucina (17.), Oláh (93.)
Videoton FC:
  • Tujvel – Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira – Mitrovic (Tóth B., 72.), Vitor Gomes – Paraiba, Kovács I., Álvarez (Gyurcsó, 72.) – Torghelle (Lupeta, 84.)
Kaposvári Rákóczi:
  • Hajduch – Okuka (Haruna, 65.), Kovács O., Hegedűs, Jánvári (Thian, 73.) – Bőle (Addo, 57.), Pedro, Safaric, Balázs – Vrucina, Oláh

A somogyiak bátran kezdtek, melynek köszönhetően a találkozó elején a zöld-fehéreknek volt több helyzetük. Negyedórányi játék után viszont már egyértelműen a Videoton diktálta az iramot, lendületesen futballozott, s a 29. percben a fehérvári nyomás góllá érett. A szünetig tovább növelhette volna előnyét a nagy elánnal támadó hazai csapat, de Álvarez a kapu fölé, Torghelle az oldalhálóba lőtt.

Közvetlenül a fordulás után a Kaposvár volt aktívabb, Vrucina a kapufát találta el, majd a Videoton fokozatosan ismét a vendégek fölé nőtt. Az 54.percben a Bőle sérüléséből adódó létszámfölényt a hazaiak kihasználták, ugyanis a végig remeklő Torghelle hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kovácsot. A folytatásban is fölényben játszottak a hazaiak, de a Rákóczi nem adta fel a meccset, a vendégek cseréi új lendületet adtak a csapatnak, amelynek sikerült szépítenie. A hajrában kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, de az eredmény már nem változott.

kf \ sgj \ bku

MTI 2013. május 18., szombat 20:39

Related Articles

Leave a Reply