Koman Diósgyőrbe igazolt

2015. February 4. Wednesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Tomislav Sivic
Közel 250 napig klub nélkül volt, végül a Diósgyőr labdarúgócsapatánál kötött ki Koman Vladimir. A 36 válogatott mérkőzésén hét gólt szerző, korábbi U20-as vb-bronzérmes középpályás az utóbbi években nem igazán találta a helyét.

 

A 2004-2005-ös bajnokságban 16 évesen a Haladás színeiben mutatkozott be az NB II-ben, 25 bajnokin három gólt szerzett. Innen szerződtette a Sampdoria, de 2005 és 2012 között mindössze 35 mérkőzésen kapott lehetőséget.

Kölcsönjátékosként megfordult az Avellino (2008-2009) és a Bari (2009-2010) csapataiban, végül 2012 januárjában a francia másodosztályú Monaco szerződtette. Fél év alatt 17 bajnokin lépett pályára, de nyáron tovább is állt az orosz FK Krasznodarhoz. Az előző szezonban kölcsönjátékosként a szintén orosz FK Ural csapatát erősítette, utoljára 2014. május 15-én, a Volga ellen játszott, akkor gólt is szerzett. Legutolsó meccsén egy héttel később, a Dánia ellen barátságos válogatott mérkőzésen lépett pályára.

Sokáig az MTK-nál edzett, és bár menedzsere, Marcel Kacinari szerint egy orosz, egy közel-keleti és három magyar csapat is érdeklődött iránta, végül az NB I-et és a Diósgyőrt választotta.

Pedig ha Krasznodarban marad, akkor előbb eljutott volna Diósgyőrbe, az orosz klub búcsúztatta ugyanis a csapatot az Európa Ligában. Végül azonban a csoportkör jelentette a végállomást, a Wolfsburg és az Everton jutott tovább. Előbbi a nyolcaddöntőbe jutásért a Sportinggal játszik majd február 19-én, győzelmére 1.66 az odds, a döntetlenre 3.80, míg a portugálok sikerére 5.00 szorzóval lehet fogadni.

“Nagyon nehéz időszak áll mögöttem, fájt, hogy nem csinálhattam azt, amit legjobban szeretek az egész világon. Nem vagyok a topon, de nagyon jó időben tudtam igazolni, előttem áll a téli a felkészülés java. Biztos vagyok abban, hogy gyorsan formába fogok lendülni” – nyilatkozta Koman.

A csapatból eddig Nenad Rajics, Elek Ákos, Kádár Tamás, Debreceni András, Csirszki Martin, Szabó Balázs és Bori Gábor távozott, Koman mellett a szerb középpályás, Milos Krsztics írt alá, de a DVTK-ba igazol majd minden valószínűség szerint a Paks középső védője, Kovács Gábor is.

A klub két játékost még tesztel, a szerb védő, Szlobodan Lalics legutóbb az örmény Ulissesben futballozott, a 18 éves csatár, a kolumbiai Jason Valencia pedig a Deportivo Independiente Medellínben játszott.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply