Csak az aranyérem számít Elefántcsontparton

2015. February 4. Wednesday in Egyéb, Hírek

Serge Aurier
Az 1992-es Afrika-kupa-győzelme óta hiába jutott be négyszer is az elődöntőbe az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott, nem sikerült aranyérmet nyernie. Most ismét próbálkozhat.

 

Az együttes 1994-ben a harmadik, 2006-ban, majd 2012-ben a második, 2008-ban pedig a negyedik lett – noha minden alkalommal a legnagyobb esélyesek között tartották számon.

Nincsen ez másképp a mostani, Egyenlítői-Guineában rendezett tornán sem, ahol négy mérkőzés után veretlenül került ismét a legjobb négy közé, és ezúttal szerda este a Kongói Demokratikus Köztársaság ellen kellene kiharcolni a fináléba jutást.

A csoportban 1-1-re végzett Guineával és Malival, végül a mindent eldöntő harmadik meccsen a Saint-Étienne-ben futballozó Max-Alain Gradel góljával 1-0-ra verte Kamerunt, és csoportelsőként jutott tovább. A negyeddöntőben Algériát 3-1-re győzte le.

A kongóiak útja kicsit nehezebb volt, de a csoportban három döntetlen is elégnek bizonyult a továbbjutáshoz (Zambia 1-1, Zöld-foki szigetek 0-0, Tunézia 1-1). A negyeddöntőben aztán nagyon úgy tűnt, véget ér számukra a torna, a 65. percben ugyanis még (a másik) Kongó 2-0-re vezetet. De aztán jött a duplázó Dieumerci Mbokani és vezérletével a hajrában sikerült 4-2-re fordítani és továbbjutni

Az esti összecsapáson a Kongói Demokratikus Köztársaság győzelmére 6.00 az odds, a döntetlenre 3.60, míg Elefántcsontpart sikerére 1.66 szorzóval lehet fogadni.

“Két hete még úgy érkeztünk meg a tornára, hogy semmi különös elvárás nem volt belünk szemben. De a futballban gyorsan változnak a dolgok, legyőztük Kamerunt, majd a legnagyobb esélyesnek tartott Algériát is. Ezzel a fogadóirodáknál mi lettünk a favoritok, de ez nagyon veszélyes is lehet” – figyelmeztetett Hervé Renard, az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya.

“A legfontosabb az, hogy mit tudunk tenni a pályán. A csapatunkban jól elegyítettük a harcos, rakkolós játékosokat és a technikás futballistákat, ez a kombináció szerintem tökéletes. Most már csak egy dolog számít, hogy bajnokok legyünk. Semmi mással nem lennénk elégedettek” – tette hozzá.

A két csapat legutoljára tavaly, az Afrika-kupa selejtezőjében találkozott egymással. Ugyan a kongóaiak csak a legjobb csoportharmadikként kvalifikálták magukat, de ehhez az is kellett, hogy Elefántcsontpart otthonában is győzzenek 4-3-ra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply