Klopp nem változtat a taktikán

2015. February 4. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

Jurgen Klopp
Sohasem fordult még elő a német Bundesliga történetében, hogy egy Dortmund-Augsburg mérkőzésen ne a hazai együttes legyen az esélyesebb. A tabella alapján most mégis ez a helyzet.

 

A felek 2011 óta hétszer találkoztak egymással a bajnokságban, és két döntetlen mellett ötször a Dortmund nyert úgy, hogy háromszor is négy-négy gólt szerzett (2011-ben 4-0, 2013-ban pedig 4-2 és 4-0). De még az őszi, augsburgi összecsapáson is sikerült idegenben 3-2-re nyernie.

Azóta azonban minden megváltozott, a Bajnokok Ligájában remeklő dortmundiak 18 forduló után az utolsó helyen szerénykednek, mindössze négy meccset nyertek és csak 16 pontot gyűjtöttek. Az Augsburg ezzel szemben tíz győzelemmel és nyolc vereséggel, 30 ponttal a tabella ötödik helyén van, és harcban áll az európai kupaindulást jelentő helyek valamelyikéért.

A szerdai bajnokin a Dortmund hazai győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.50, míg az Augsburg idegenbeli sikerére 7.50 szorzóval lehet fogadni.

A tavaszt egy leverkuseni 0-0-s döntetlennel nyitotta a tavalyi ezüstérmes, ezt már kisebb sikerként könyvelte el Jürgen Klopp edző, aki azt mondta, nem áll szándékában változtatni a csapat játékstílusán.

“Az, hogy nem kaptunk gólt, már egyértelmű előrelépésnek tekinthető. És a helyzetünkben minden kicsi és jó lépésnek örülni kell” – nyilatkozta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

“Nem hiszem, hogy bármely másik, kiesés ellen harcoló csapatnak magyarázkodnia kellene a játékstílusa miatt. Nagyon elégedett voltam azzal, amit láttam. Türelmesnek kell lennünk, és pontokra van szükségünk” – tette hozzá.

A csapatban még mindig sérült Erik Durm, Sven Bender és Sebastian Kehl, a Kicker szerint viszont legalább a kispadra leülhet a vírusfertőzésből felépült Jakub Blaszczykowski és a combját fájlaló Ilkay Gündogan.

A vendégeknél Marwin Hitz, Dominik Reinhardt, Tim Rieder, Alexander Esswein, Jan Moravek, Tim Matavz és Sascha Mölders sérült, a ghánai védő, Abdul Rahman Baba pedig az Afrika-kupa elődöntőjére készül.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply