Kolumbia továbbmenne Uruguay ellen

2014. June 26. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Jose Pekerman
Kolumbia Radamel Falcao nélkül is százszázalékosan, meggyőző játékkal zárta a c-csoportot, a nyolcaddöntőben pedig Uruguay ellen kezdi az egyenes kieséses szakaszt a brazíliai világbajnokságon.

 

A dél-amerikaiak utolsó mérkőzésükön Japán felett arattak nagyarányú győzelmet, a csapat gólkülönbsége is imponáló: kilenc rúgott és két kapott gól a mérleg. Jackson Martínez, az ázsiaiak ellen két gólt szerző csatár így fogalmazott az összecsapás után: “egyszerű a recept: azért tudtunk ilyen magabiztosan, csoportelsőként továbbjutni, mert sikerült nagyon jól játszanunk. Az első félidőben nagyon nehéz volt Japán ellen, de a másodikban már nem csak helyzeteink voltak, hanem ki is használtuk őket. A nyolcaddöntőben Uruguay jön, nagyon nehéz erőpróba lesz, ugyanakkor előny, hogy jól ismerjük az ellenfelet, és tudjuk, mit kell tennünk a sikerért.”

José Pekerman, Kolumbia szövetségi kapitánya is öröméről adott tanubizonyságot a továbbjutás után, de Uruguayt is méltatta nyilatkozatában. “Természetesen nagyon elégedettek és boldogok vagyunk. A negyeddöntőben nehéz meccset vártunk, de az előző két győzelmünk után kellő önbizalommal állhatunk ki. Csapatként és egyéni erősségek tekintetében is megmutattuk mindenkinek, mit tudunk, a csoportkörben végig tartottuk a ritmusunkat, gólokat szereztünk és leküzdöttünk minden nehézséget. Ami Uruguayt illeti, Dél-Amerika és a világ egyik legerősebb csapata ellen játszunk, de a mi oldalunkon is olyan játékosokkal, akik sohasem adják fel a küzdelmet. Ráadásul ezek a labdarúgók ezelőtt sosem szerepeltek vb-n, sikerünk, a magabiztos továbbjutás pedig nagyban segíti fiatal játékosaink fejlődését és önbizalmat adhat a folytatáshoz.”

Kolumbia szombati győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.50, Uruguay győzelmére pedig 3.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply