Koller 23 játékosban gondolkodik

2014. September 6. Saturday in Egyéb, Hírek

Martin Harnik
Hétfőn Svédország ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőket az osztrák labdarúgó-válogatott. Marcel Koller szövetségi kapitány a Standardnak nyilatkozva azt mondta, bár a nyakukon az összecsapás, egyelőre még mindig 23 játékos neve kering a fejében, a biztos kezdőcsapatot ugyanis nem sikerült megálmodnia.

 

A keretből Sebastian Prödl és Martin Harnik kisebb sérüléssel bajlódik, így edzést is kihagytak a héten: a Werder Bremen középső védője meghúzódott, a Stuttgart középpályása pedig a térdét fájlalja.

“Ez csak elővigyázatosság volt, semmi más, szerencsére a többiek egészségesek” – mondta Koller. “De hogy ki kezd majd a svédek ellen, nem tudom, egyelőre még 23 játékosban gondolkodom. Elöl Marc Janko biztosan megkapja tőlem a lehetőséget, de nem tudom, hogy bír-e majd 90 percet.”

A szakember szerint nagyon jó, hogy komoly versenyhelyzet van a csapatba kerülést illetően, ez azért fontos, mert így senki sem érezheti biztosnak a helyét. “A játékosok a világ minden tájáról érkeznek, így kell egy kis közös munka, hogy összerázódjunk, és egységes rendszerben futballozzunk” – mondta.

Az osztrákok három hónapja játszották utolsó meccsüket, az jó jel az Eb-selejtezők előtt, hogy az elmúlt öt mérkőzésen veretlenek maradtak, és az Uruguay, illetve Izland elleni 1-1-es döntetlen mellett legyőzték a Feröer-szigetek (3-0), az Egyesült Államok (1-0) és Csehország válogatottját (2-1).

A hétfői, bécsi mérkőzésre minden jegy elkelt, így 48 500 néző buzdítja majd a csapatot az Ernst Happel Stadionban. Ausztria hazai győzelmére 2.50 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a svédek sikerére 3.00 szorzóval lehet fogadni.

A felek a világbajnoki selejtezőn is egy csoportban voltak, akkor mindkétszer a pályaválasztó nyert 2-1-re. A tavaly júniusi, bécsi összecsapáson David Alaba és Marc Janko találatára Johan Elmander válaszolt a hajrában.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply