Kína ellen juthat elődöntőbe Ausztrália

2015. January 22. Thursday in Egyéb, Hírek

Mathew Leckie
Saját dolgát nehezítette meg azzal az ausztrál labdarúgó-válogatott, hogy nem sikerült megnyernie csoportját az Ázsia-kupán. A hazai rendezésű viadalon ugyan Kuvait (4-1) és Omán ellen (4-0) nem okozott gondot a győzelem, de a rangadón Dél-Korea jobbnak bizonyult (0-1).

 

Így aztán a csütörtöki negyeddöntőben nem az üzbégek, hanem a még hibátlan kínaiak ellen kell pályára lépni, siker esetén pedig az elődöntőben a címvédő Japán következhet, ha az túllép az Egyesült Arab Emírségeken.

Az ausztrál középpályás, Massimo Luongo azonban bizakodó, és úgy véli, hogy Kína legyőzhető.

“Bár nem a legjobb előjel, hogy ugyanazon a rossz talajú pályán játszunk, mint szombaton, nem félünk. Az itteni klímához hozzászoktunk már, volt egy extra pihenőnapunk, nem kellett utaznunk, ismerjük a stadiont. Minden mellettünk szól jelen pillanatban, remél, hogy meg tudjuk mutatni, mi vagyunk a jobbak” – nyilatkozta a Swindon Town középpályása.

A koreaiak elleni vereségkor a kezdő tizenegyet alaposan felforgatta Ange Postecoglou szövetségi kapitány, aki nem számíthatott a Crystal Palace-ban légióskodó sérült csapatkapitányra, Mile Jedinakra, de meglepetésre a kispadra ültette Tim Cahillt, Mathew Leckie-t és Robbie Krusét is.

Meglepetés lenne, ha ez a trió nem a kezdőben kapna helyet, de a hírek szerint Jedinak is felépül, így csupán az eltiltott Matthew Spiranovicot kell pótolni, arra pedig ott lesz a koreai Jeonbuk Motors védője, Alex Wilkinson.

Az ellenfél, Alain Perrin együttese a B csoportban Szaúd-Arábiát (1-0), Üzbegisztánt (2-1) és Észak-Koreát (2-1) verte, az öt gólból Szun Ko egymaga hármat szerzett.

A kínaiak győzelmére 5.50 az odds, a döntetlenre 3.80, míg Ausztrália sikerére 1.61 szorzóval lehet fogadni. Kína az egymás elleni mérleget tekintve jól áll, a legutóbbi két mérkőzést megnyerte, legutóbb tavaly júliusban a Kelet-Ázsiai Kupán 4-3-ra nyert az ausztrálok ellen.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply