Kihagyja Gyenyiszov az Eb-t

2016. June 7. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Igor Denisov
Oroszország öt nappal a torna kezdete előtt vesztette el egyik legjobbját, Igor Gyenyiszov sérülés miatt kénytelen távol maradni a pénteken rajtoló Eb-től.

A 32 éves rutinos játékos 2006. óta meghatározó tagja az oroszok válogatottjának, ez idő alatt 54 válogatottságig jutott. A franciaországi kontinenstornára vezető úton Gyenyiszov öt meccsen erősítette az orosz nemzeti csapatot, míg idén pályára lépett a két legutóbbi felkészülési meccsen Szerbia és Csehország ellen.

A Dinamo Moszkva középpályása tagja volt Leonyid Szluckij szövetségi kapitány Európa-bajnoki keretének, ám öt nappal az első meccs előtt kidőlt a sorból.

“Hétfőn Igor Gyenyiszov röntgen-vizsgálatokon esett át Párizsban, amelyek kimutatták, hogy a szerbek elleni felkészülési meccsen szerzett sérülése komolyabb a vártnál. A diagnózis szerint a combizma húzódott meg, és semmi esély rá, hogy két héten belül felépüljön. A játékos már vissza is tért Moszkvába, hogy elkezdje a rehabilitációt” – szól az orosz szövetség hivatalos bejelentése.

Várhatóan Artur Juszupov kerülhet be Gyenyiszov helyére a 23 fős orosz keretbe.

Gyenyiszov nem az első kiesője az orosz keretnek, korábban Alan Dzagojev egy törés miatt volt kénytelen lemondani a kontinenstornán való szerepléséről.

Az orosz válogatott június 11-én kezd Anglia ellen az Eb-n, majd négy nap múlva Szlovákia, újabb öt nap elteltével pedig Wales lesz az ellenfél a csoportkör során.

Anglia szombati győzelmére a szorzó 1.85, a döntetlenre 3.30, Oroszország sikerére 4.50.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply