A Borussia Dortmund a bajnoktól igazolt

2016. June 7. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Sebastian Rode
Négyéves szerződést kötött a Borussia Dortmund labdarúgócsapatával Sebastian Rode, a játékos elégedetlen volt helyzetével a Bayern Münchennél.

A Borussia Dortmund bejelentette első igazolását a nyáron, a bajnoki ezüstérmes a Bayern Münchenből szerződtette Rodét. A középpályás az Offenbachban lett profi labdarúgó, majd az Eintracht Frankfurtba igazolt. Az egykori német utánpótlás-válogatott játékos 2014-ben lett a bajorok futballistája, így az elmúlt két évben bajnoki címet ünnepelhetett. Azonban már első évében is kevés játéklehetőséghez jutott, mindössze nyolc bajnokin szerepelt, az idén záródó klubidényben pedig már csak három bajnokin volt a kezdő tizenegy tagja.

Ugyan így is feliratkozott a góllövőlistára, de kevesellte a lehetőséget, ezért a váltás mellett döntött, a Borussia Dortmundnál pedig láttak fantáziát a leigazolásában. A játékos hétfőn érkezett meg Dortmundba az orvosi vizsgálatokra, és miután megfelelt, azonnal alá is írta a szerződését, amely négy évre kötelezi a Borussiához.

“Thomas Tuchel egy kiváló edző, nagy reményekkel várom a közös munkát, a kihívást és az első hazai meccset, amelyen magamra ölthetem a sárga-fekete mezt az Signal Iduna Parkban” – nyilatkozta a bejelentést követően Rode.

Az átigazolást mindkét klub hivatalosan is bejelentette, de Rode szerződtetésének anyagi részleteit egyik klub sem hozta nyilvánosságra.

“Sebastian Rode keresett meg minket, hogy szabadítsuk fel a szerződése alól, mert állandó játéklehetőségre vágyik Dortmundban” – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője.

A két egyesületnek nem ez az első üzlete a nyári átigazolási időszakban, Mats Hummels Münchenbe igazolását már egy hónapja hivatalosan bejelentették.

Arra, hogy a Borussia Dortmund nyeri a Bajnokok Ligája következő kiírását, 26.00 a szorzó, míg a Real Madrid címvédésére 5.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply