Kidőlt az orosz válogatott kulcsembere, Alan Dzagojev

2016. May 24. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Generic
Leonyid Szluckij szövetségi kapitánynak egy problémát máris orvosolnia kellett, hétfőn ugyanis kiderült, hogy Alan Dzagojev nem lehet ott az Európa-bajnokságon.

A 49-szeres válogatott középpályás ugyan végigjátszotta a Rubin Kazany elleni utolsó bajnokit, amelynek egyetlen gólját ő szerezte a 19. percben, de a mérkőzés után kiderült, hogy lábközépcsont-törést szenvedett, így kénytelen lesz kihagyni a franciaországi Eb-t.

A támadó középpályás a szezon 29 bajnokiján hatszor volt eredményes, emellett szerzett egy gólt a hazai kupában és kettőt a Bajnokok Ligájában is. Helyére a Krasznodar 32 éves, 28-szoros válogatott középpályása, Dmitri Torbinszkij kapott meghívást.

A válogatott június elsején Csehországgal, négy nappal később Szerbiával játszik felkészülési mérkőzést. Az első Európa-bajnoki fellépésén, június 11-én Anglia lesz az ellenfél, az oroszok győzelmére a szorzó 4.00-, a döntetlenre 3.30, míg az angolok sikerére 1.95.

A bő keretből korábban hárman estek ki sérülés miatt: Gyenyisz Cserisev (Real Madrid), Jurij Zsirkov (Zenit) és Oleg Kuzmin (Rubin Kazany). A csapattal együtt készül Roman Neustädter is, noha a Schalke ukrán születésű védője még nem kapta meg az orosz útlevelet. A 28 éves játékos korábban kétszer szerepelt barátságos mérkőzésen a német válogatottban is.

Az orosz válogatott 28-as kerete:

 

  • Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA), Guilherme (Lokomotiv), Jurij Lodigin (Zenit)
  • Védők: Alekszej Berezuckij (CSZKA), Vaszilij Berezuckij (CSZKA), Szergej Ignasevics (CSZKA), Dmitrij Kombarov (Szpartak), Roman Neustadter (Schalke), Georgij Sennyikov (CSZKA), Roman Siskin (Lokomotiv), Igor Szmolnyikov (Zenit)
  • Középpályások: Igor Gyeniszov (Dinamo), Gyenyisz Glusakov (Szpartak), Alekszander Golovin (CSZKA), Oleg Ivanov (Terek Groznij), Pavel Mamajev (Krasznodar), Alekszander Szamedov (Lokomotiv), Oleg Satov (Zenit), Roman Sirokov (CSZKA), Dmitrij Torbinszkij (Krasznodar)
  • Csatárok: Artyom Dzjuba (Zenit), Alekszander Kokorin (Zenit), Fedor Szmolov (Krasznodar)

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply