Khedira vagy Di Maria elittársaság tagja lehet

2014. July 13. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Sami Khedira
Magyar idő szerint vasárnap este 9 órakor Németország és Argentína csap össze a futballvilág trónjáért, a világbajnoki döntő mindkét csapatában játszik idei BL-győztes.

 

Sami Khedira és Angel di Maria is tagja volt az idén Bajnokok Ligája-győztes Real Madridnak, sőt, mindketten pályára is léptek az Atletico Madrid elleni fináléban. A hosszabbítás után a királyiak által 4-1-re nyert meccsen a német és az argentin légiós is kezdőcsapat tagja volt, a korábban hosszú ideig sérült Khedira egy órát kapott Carlo Ancelottitól, míg Di Maria végigjátszotta a döntőt.

A két játékos vasárnap egymás ellen lép pályára a brazíliai világbajnokság döntőjében, így valamelyikük biztosan elmondhatja magáról, hogy egy éven belül elhódította a két legfontosabb trófeát. Korábban összesen kilenc játékos nyert ugyanabban az évben BL-t és vb-t, vasárnap tízfősre bővül az elit társaság.

1974-ben hét Bayern München játékos, Georg Schwarzenbeck, Jupp Kapellman, Sepp Maier, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paul Breitner és Uli Höness, volt tagja a világbajnokságot nyerő német válogatottnak, 1998-ban a Real Madriddal Christian Karembeu nyerte el a legrangosabb európai trófeát, néhány héttel később pedig hazai pályán Franciaországgal világbajnok lett, míg legutóbb 2002-ben Roberto Carlos duplázott a királyiakkal és a selecaóval.

Khedira és a német válogatott 90 perc alatt elért vasárnapi sikerének az oddsa 2.30, a döntetlenre 3.25, Di Maria és az argentinok rendes játékidőben kiharcolt világbajnoki győzelmére 3.60 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply