Két új játékos a Győri ETO FC-nél

2014. July 7. Monday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Milos Kosic és Stieber András személyében két új játékossal erősítette meg keretét a labdarúgó NB I legutóbbi szezonjában ezüstérmes Győri ETO FC.

 

A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szerb futballista korábban amerikai és kanadai csapatoknál szerepelt, a Hamburghoz igazolt Stieber Zoltán öccse pedig az Aston Villa tartalékjai között játszott.

Horváth Ferenc vezetőedző elmondta, még legfeljebb három játékos kerülhet a szezonkezdésig a együtteshez, nevek említése nélkül hozzátette, vannak már jelöltjeik. A szakember kiemelte, a fiatal játékosok vásárlása mellett a legnagyobb erősítésnek azt gondolja, hogy a csapatot nagyjából sikerült együtt tartani.

A távozók között van Kalmár Zsolt, a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott csapatkapitánya. Új klubjával az anyagi részletekben már megállapodatott a Győr, ugyanakkor azt szeretné, hogy a kontinensviadalon még Mészöly Géza csapatában szerepeljen a játékos és csak ezt követően szerződjön egyelőre még meg nem nevezett új klubjához. Tarsoly Csaba klubelnök kitért a korábbi győri kedvenc Priskin Tamásra, elmondta, hogy szeretnék megszerezni a válogatott labdarúgót, akit azonban külföldi szerződése köti.

Az eseményen elhangzott, hogy négy év után újra adidasban játszik majd a csapat, az erre vonatkozó két plusz kétéves szerződést a napokban írták alá.

Császári Attila, az adidas magyarországi leányvállalatának sportmarketing-vezetője elmondta: a megállapodás részeként egy ingyenes és egy kedvezményes árú csomagot, valamint nemzetközi sikerei után külön juttatást kap a klub. Emlékeztettek arra: korábban újabb három évre meghosszabbították az Audi Hungaria Motor Kft.-vel fennálló szponzori szerződést.

Vincze Ottó klubigazgató a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szeptember 4. és 7. között rendezik meg az Audi-kupát az U16-os korosztály számára; itt lesz a győri együttes mellett a Barcelona, a Benfica, a Besiktas, a Dinamo Zagreb, a Partizan Beograd, a Rapid Wien és a Slavia Praha utánpótláscsapata is.

bly \ sgg \ sag

MTI 2014. július 7., hétfő 12:03

Related Articles

Leave a Reply