A holland élvonal egyik sztárjával erősít a Soton

2014. July 7. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Rickie Lambert

Rickie Lamberték távozása után megérkezhet az első nagyobb név a “szentekhez”.

Alfred Schreuder, a Twente vezetőedzője elárulta, Dusan Tadics az angol Premier League-ben szeretné folytatni karrierjét. A hollandok így legjobbjukat, egyben csapatkapitányukat veszítenék el.

 

Amióta Ronald Koeman lett a Southampton vezetőedzője, a szerb támadó középpályást azóta hírbe hozták a csapattal, a pletykák pedig Adam Lallana Liverpoolhoz szerződése után csak felerősödtek.

A Twente már megkezdte a felkészülést az új szezonra, az amatőr VV Oldenzaal elleni barátságos mérkőzésen pedig – melyet a piros mezesek 14-1-re nyertek – Tadics nem játszott, mivel feltett szándéka, hogy az angol élvonalban folytassa karrierjét, állítja Schreuder. Az angol sajtó szerint a két klubnak már mindenben sikerült megállapodnia egymással.

“Mindenki tudja, hogy már nagyon közel van a megegyezés, éppen ezért semmilyen kockázatot nem szerettünk volna vállalni a pályára küldésével” – erősítette meg a pletykákat a holland klub vezetőedzője a TC Tubantia újságnak, utalva az angol sajtóban megjelentekre.

Tadics 2010-ben igazolt a szerb élvonalban szereplő Vojvodinától az Eredivisie-be a Groningenhez, majd 2012 nyarán a Twente öt és fél millió eurót fizetett érte, és most ennek a kétszereséért adhat túl rajta. Hollandiai éve alatt a 25 éves játékos 483 gólhelyzetet alakított ki, 178-cal többet, mind bárki más a ligában ez idő alatt.

A mögöttünk hagyott idényben 16 gólig jutott 33 fellépésen, aminek köszönhetően a negyedik lett a góllövőlistán. A Groningenben összesen egyébként 76 bajnokin szerepelt, 14 gól és 32 assziszt volt a mérlege, de a Twenténél még ezt is sikerült túlszárnyalnia, 85 találkozón 32 góllal és 36 gólpasszal zárt.

Arra, hogy a Southampton az első négyben zár a következő bajnoki idényben 51.00 az odds, míg bajnoki címét 501.00, kiesését pedig 7.50 szorzóval lehet megjátszani.

A “szentek” a nyáron Lallanán kívül már elveszítették Rickie Lambertet, aki szintén a Liverpoolhoz igazolt, illetve Luke Shawt, aki a Manchester Unitedet választotta. Dejan Lovren szintén távozna, a horvát védő a Liverpoolban akar játszani.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply