Kérdéses Blaszczykowski jövője

2014. November 8. Saturday in Egyéb, Hírek

Jakub Blaszczykowski
Komoly aggodalommal figyelik Németországban és Lengyelországban Jakub Blaszczykowski gyógyulását. A Borussia Dortmund lengyel válogatott középpályása még a január 25-i, Augsburg elleni bajnokin szenvedett súlyos sérülést, bal térdének elülső keresztszalagja elszakadt, és kérdésessé vált, hogy egyáltalán tudja-e folytatni pályafutását.

 

A műtét azonban jól sikerült, az orvosok bizakodóak voltak, kilenc hónap után azonban még mindig nincsen játékra kész állapotban. Az edzéseket ugyan megkezdte, de szerdán ismét megsérült, bár a klubtól származó információk szerint csak kisebb izomproblémáról van szó.

A Bild ugyan képeket közölt az edzőteremben súlyzózó, és egyedül különedzéseket végző, futó játékosról, egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa. Adam Nawalka szövetségi kapitány már szerette volna meghívni a soron következő két válogatott összecsapásra is, de Blaszczykowski október végén jelezte, nem áll készen arra, hogy a grúzok és a svájciak ellen akár csak a kispadra is leüljön.

A kapitány 25 fős kerettel számol, de egyelőre csak azt a 17 légióst nevezte meg, aki mindenképpen ott lesz az összetartáson, a hazai ligákban játszók közül majd a hétvégi forduló után választja ki a többieket.

Meglepetésre meghívást kapott a 20 éves Piotr Zielinski, az Empoli középpályása, aki eddig hét meccsen háromszor volt eredményes, de utoljára egy éve, Anglia ellen játszhatott a nemzeti csapatban. Jakub Wawrzyniak, Waldemar Sobota és Sebastian Boenisch sérült. Tagja a keretnek Artur Boruc, noha a Bournemouth kapusa sem teljesen egészséges. A csapat november 14-én Grúziában játszik, a hazaiak győzelmére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a vendégek tbiliszi sikerére szorzóval lehet fogadni. Négy nappal később Lengyelország ellenfele Svájc lesz.

A lengyel válogatott keret külföldön játszó tagjai:

  • kapusok: Artur Boruc (Bournemouth), Lukasz Fabianski (Swansea), Wojciech Szczesny (Arsenal)
  • védők: Thiago Cionek (Modena), Kamil Glik (Torino), Artur Jedrzejczyk (FK Krasznodar), Pawel Olkowski (Köln), Lukasz Piszczek (Dortmund), Lukasz Szukala (Steaua)
  • középpályások: Kamil Grosicki (Rennes), Grzegorz Krychowiak (Sevilla), Krzysztof Mączyński (Kujcsou Renhe), Maciej Rybus (Tyerek Groznij), Piotr Zielinski (Empoli)
  • csatárok: Robert Lewandowski (Bayern), Arkadiusz Milik (Ajax), Lukasz Teodorczyk (Dinamo Kijev)

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply