Visszatérne a győztes szériához a Bolton

2014. November 8. Saturday in Angol Championship, Hírek

Neil Lennon
Ahhoz képest, hogy a Bolton Wanderers labdarúgócsapata az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályának első 11 fordulójában mindössze egy győzelmet és két döntetlent, azaz összesen öt pontot szerzett, egész jól összekapta magát a legutóbbi öt fordulóra.

 

Ugyan a Charlton Athletic otthonában, illetve Norwichban is kikapott 2-1-re, de az utóbbi három hétben három győzelemnek is örülhetett: először a Birmingham Cityt verte idegenben 1-0-ra, majd behúzta két hazai mérkőzését: a Brentfordot 3-1-re, a Cardiff Cityt 3-0-ra verve.

A Championship 17. fordulójának pénteki nyitányán ismét otthon lép pályára, az ellenfél a mindössze két ponttal többet gyűjtött, így csupán a 19. helyen álló Wigan lesz. Az egykoron szebb napokat is megélt együttes csupán ötször kapott ki, de miután többnyire döntetleneket ér el, nehezen gyűjtögeti pontjait. A legutóbbi hét bajnokin mindössze egyszer kapott ki, éppen kedden a Brighton otthonába 1-0-ra.

A 23. helyen szerénykedő hazaiak győzelmére 3.30 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a Wigan vendégsikerére 2.40 szorzóval lehet fogadni.

A Boltonban kérdéses Mark Davies szereplése, a középpályás a Cardiff elleni csata után kettős látásra panaszkodott, így nem valószínű, hogy Neil Lennon edző megkockáztatja szerepeltetését. Ugyanakkor Jay Spearing felépült sérüléséből, így ismét pályára léphet. Bogdán Ádám is egészséges, de nagy kérdés, hogy kéthónapos kihagyás után kiszorítja Andrew Lonergant vagy sem.

A vendégek csatára, Marc-Antoine Fortune ugyancsak egészséges, nem úgy, mint Andy Delort, a Wigan 23 éves francia támadója hátsérülés miatt nem utazhat el a csapattal. Uwe Rösler menedzser győzelmet vár a két csapat 40. egymás elleni derbijén. “Az öltözőnkben van egy csomó tüzes karakter, aki jól tudja, mit jelent ez a mérkőzés” – fogalmazott kissé titokzatosan.

A legutóbbi, márciusi bajnoki 1-1-es döntetlennel végződött, a Wigan egyébként is jó szériában van, hiszen a legutóbbi négy boltoni bajnokin nem kapott ki, három döntetlen mellett egyszer győzni is tudott. A Wanderers utoljára 2010 márciusában győzött a Macron-stadionban a rivális ellen, akkor még a Premier League-ben 4-0-ra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply