Katart fogadja Skócia

2015. June 5. Friday in Egyéb, Hírek

A skót válogatott csatára, Leigh Griffiths szerint komolyan veszik a Katar elleni, pénteki barátságos mérkőzést, hiszen ez lesz a jövő szombati, Írország elleni Európa-bajnoki selejtező főpróbája.

Generic

Gordon Strachan együttese az Easter Roadon fogadja a katariakat annak ellenére, hogy a Skót Labdarúgó Szövetség nagyon komoly támadásokat kapott a helyi sajtó részéről. A kritika elsősorban az ellenfél miatt érte a szövetséget, a helyiek ugyanis nem értik, miért kell egy olyan ország csapata ellen pályára lépni, amely a 2022-es világbajnokság stadionépítési munkálatai során hibát hibára halmoz.

“Az biztos, hogy a játékosok csak a futballra szeretnének koncentrálni. Játszani akarunk és legyőzni azt, akivel szembe kerülünk. Erre készülünk pénteken, ez a mérkőzés jó teszt lesz a dublini túra előtt” – nyilatkozta Griffiths. A Celtic játékosa 2013 szeptembere óta először lehet válogatott, és ha hinni lehet a szakértőknek, Strachan az egycsatáros játékban neki szánna vezérszerepet.

“Nem okozna ez gondot, hiszen a Celtic is azt a 4-2-3-1-es formációt játssza, mint a válogatott, és ha az Inter és a Salzburg ellen megoldottam, akkor a válogatottban is menni fog. Ha a kapitány ezt a feladatot szánja nekem, akkor én készen állok rá” – tette hozzá.

Skócia hazai győzelmére 4/9 az odds, a döntetlenre 10/3, míg Katar sikerére 6/1 szorzóval lehet fogadni.

A skótok az Európa-bajnokság D csoportjának harmadik helyén állnak, de nagyon szoros a mezőny: a lengyelek 11 ponttal állnak az élen, Németország és Skócia 10-10, Írország 8 ponttal áll. Katar három meccs óta veretlen, Algéria és Szlovénia ellen egyaránt 1-0-ra győzött márciusban, múlt vasárnap pedig Észak-Írország ellen játszott 1-1-es döntetlent.

Katarra jövő csütörtökön Maléban, a Maldív-szigetek ellen vár világbajnoki selejtező.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply