Kalmár Lipcsébe szerződött

2014. July 30. Wednesday in Egyéb, Hírek, Német 2. Bundesliga

A német labdarúgó-bajnokság másodosztályában folytatja pályafutását Kalmár Zsolt, a Győri ETO FC válogatott középpályása, miután megállapodott az RB Leipzig csapatával.

Generic

A magyar játékos a győriek hivatalos honlapján mondott köszönetet azért, hogy a klub segítette a szakmai fejlődését.

“Sohasem feledem el, amikor először bemehettem a felnőtt csapat öltözőjébe, de azt sem, hogy ennyire gyorsan eljuthattam a válogatottságig” – nyilatkozta. A játékos eddig három meccsen kapott lehetőséget Pintér Attila szövetségi kapitánytól: Dánia és Albánia ellen a szünetben állt be csereként, míg Kazahsztán ellen a 79. percben léphetett pályára.

Ralf Rangnick, az RB Leipzig sportigazgatója örült, hogy sikerült szerződtetnie a játékost. “Kalmár az egyik legnagyobb magyar tehetség, akinek képességeire nagy szükségünk lesz. Még nagy lehetőségek rejlenek benne, és fiatal kora ellenére olyan rutinnal, tudással és felelősségvállalással rendelkezik, ami a jelenlegi U19-es magyar válogatott csapatkapitányi posztjára is alkalmassá tette. Természetesen örülünk, hogy Zsolt a többi ajánlat ellenére mellettünk döntött” – mondta.

Alexander Zorniger vezetőedző ugyancsak boldog volt, hogy ilyen kvalitású játékossal erősödött csapata. “Kalmár személyében egy olyan fiatal játékost találtunk, akiben rengeteg támadópotenciál van. Annak ellenére, hogy csak 19 éves már a Győr erősségének számított, technikailag képzett, így illeni fog a középpályás rendszerünkbe. Főleg úgy, hogy univerzális játékos, védekező és támadó középpályásként is bevethető.”

A klub egyelőre öt új játékost szerződtetett, Kalmár mellett a jobbszélső Massimo Bruno a belga Anderlechttől, a középcsatár Terrence Boyd , illetve a balszélső Marcel Sabitzer az osztrák Rapidtól, míg a védekező középpályás Rani Khedira a VfB Stuttgarttól érkezett, de a Red Bull által támogatott testvércsapat, az osztrák Salzburg is segített Thomas Dähne kapus, illetve a középpályás Stefan Hierländer kikölcsönzésével.

A Leipzig szombaton, hazai pályán az Aalen ellen kezdi meg a 2014-15-ös bajnoki szezont, a hazaiak győzelmére 1.66 az odds, a döntetlenre 3.60, míg az aaleniek idegenbeli sikerére 5.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply