Joan Carrillo lett a Videoton FC vezetőedzője

2014. June 6. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A klubnál három éve pályaedzőként tevékenykedő, spanyol Joan Carrillo Milan váltja a június másodikával, közös megegyezéssel távozó portugál José Gomest a Videoton FC vezetőedzői posztján.

Burcsa Győző klubigazgató a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a mostani helyzet azt kívánta, hogy olyan edzőt válasszanak, aki ismeri a Videotont és a sikerekhez vezető utat. Hozzátette: Carrillo Paulo Sousa mellett részt vett annak a csapatnak a felépítésében, amely komoly eredményeket ért el a közelmúltban.

„Meggyőződésem, hogy ennél jobban nem választhattunk volna. Joan ismeri a játékosállományt és tudja, hogy mely játékosokkal érhetők el a célok és kik nem tudnak a jelenleginél többet nyújtani” – fogalmazott.

Joan Carrillo kiemelte: maximálisan hisz abban, hogy a csapatból ki tudja hozni a lehető legtöbbet és sikeres szezont produkálnak.

“A játékosoknak tudniuk kell, hogy mit jelent a Videoton FC-ben játszani, az edzéseken és a meccseken is 100 százalékot kell produkálniuk” – tette hozzá.

Burcsa Győző közölte, hogy az edzővel kétéves megállapodást írtak alá. Jelezte, hogy a következő szezonban szeretnék kivívni az európai kupaszereplést.

Kérdésre elmondta, hogy az egyik pályaedző Nagy Mihály lesz. Hangsúlyozta, hogy olyan pályaedzőt keresett, akinek a mentalitása, a felfogása, a munkához, illetve a játékosokhoz való viszonya és az emberi kvalitásai alkalmassá teszik a feladatra. Nagy Mihály ilyen ember és egyezett a véleményük a rend, a fegyelem, a labdarúgás iránti alázat és a taktika tekintetében is – mondta.

Joan Carrillo kijelentette: pontosan tudja, milyen új játékosokra van szükségük a sikerhez. Konkrét neveket nem említett, de jelezte, hogy a tárgyalások már folynak.

A klub hivatalos honlapja szerint Joan Carrillo Milan 1968. szeptember 8-án született Barcelonában. Mielőtt 2011-ben, Paulo Sousa külön kérésére a Vidihez igazolt volna, Spanyolországban, az Espanyol együttesénél dolgozott előbb játékos-megfigyelőként, később pedig pályaedzőként.

Nagy Mihály az elmúlt öt évben Pápán irányította az utánpótlás szakmai munkáját, idén tavasszal pedig három meccs erejéig az első csapatot.
José Gomes április végén jelentette be, hogy a szezon végén távozik a klubtól. A Videoton június 2-án erősítette meg közleményében, hogy a portugál trénerrel közös megegyezéssel szerződést bontottak. Szintén távozott a klubtól segítője, Jorge Mendonca pályaedző, valamint Joao Penedo videóelemző és Nagy Richárd fizioterapeuta is.

bszt \ sag

MTI 2014. június 6., péntek 15:57

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply